Vysokoškolačky zvládly derby s přehledem

Eva Rutarová.
Po střídání získala tři rozhodující výměny.
Ilustrační foto: Pavel Konečný
pondělí 12. ledna 2015, 10:41 - Text: Pavel Konečný

Set pro domácí, body pro hosty. Volejbalové derby ve Šternberku patřilo opět SK UP Olomouc. Hned první soutěžní utkání v novém roce spolu svedlo minulý víkend v prestižním derby volejbalistky Sokola Šternberk a Univerzity Palackého. Zápas 15. extraligového kola skončil výhrou favorizovaného týmu.

Derby přineslo alespoň zpočátku vyrovnanou podívanou. Oba celky se v úvodních dvou setech střídaly ve vedení a rozhodnout musely až samotné koncovky. V té první vedl Šternberk ještě 22:21, univerzita pak ale vyrovnala a při servisu čerstvě střídající Rutarové vzápětí získala rozhodující tři výměny. Ve druhém dějství naopak otočil domácí Sokol ze stavu 13:15 na 18:16 a nejtěsnější náskok dovedl až k vyrovnání na 1:1.

Zlom nastal teprve ve třetí části střetnutí. Vysokoškolačky v ní při podání exšternberské Schandlové odskočily z úvodních 5:5 postupně až na 7:15 a nakonec domácímu celku povolily uhrát jen jedenáct míčů. I čtvrtý set už byl od začátku v režii favorita (0:4, 8:16), který pak ziskem tří bodů zůstal na čtvrté příčce extraligového pořadí.

„Po vyhrané koncovce prvního setu a rychlém vedení ve druhém jsme začali hrát až příliš profesorsky. Soupeř toho využil a nadšeným výkonem získal druhou sadu. Potom se ale naše družstvo zkoncentrovalo a soustředěným tlakem na protivníka získalo důležité tři body,“ oddechl si trenér Olomouce Jiří Teplý.

Kouč Šternberka Martin Hroch konstatoval, že jeho svěřenkyně odehrály v probíhající sezoně proti Olomouci nejlepší zápas. 

TJ Sokol Šternberk - SK UP Olomouc 1:3 (-22, 23, -11, -17)

Sestava Šternberka:

Jurčíková, Ticháčková, Janečková, Bartáková, Oborná, Sochorcová

Libera: Hronová, Citovecká

Střídaly: Borovcová, Kepplová, Zemánková

Sestava Olomouce:

Kojdová, Tomášeková, Tinklová, Schandlová, Holásková, Kingová

Libero: Košická

Střídaly: Polášková, Rutarová


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.