Vysokoškolačky zvládly derby a vyhrály ve Šternberku

Ilustrační foto: Adam Fritscher / olomouc.cz
pátek 13. února 2015, 08:11 - Text: Pavel Konečný

Popáté v této sezoně se v soutěžním utkání střetly volejbalistky Sokola Šternberk a Univerzity Palackého Olomouc. 

Dvakrát v lize i dvakrát v poháru zatím vždy vcelku hladce zvítězily vysokoškolačky. Jenže ve 3. kole extraligové nadstavby málem ve šternberské hale Ecce Homo narazila kosa na kámen. Favorizovaný hostující tým pohrdl ve třetím setu mečbolem a nakonec zdolal domácí Sokol nejtěsnějším poměrem až po vyrovnaném tiebreaku. 

Do derby vstoupil lépe Šternberk, který v prvním setu vedl 8:4, jenže univerzita záhy otočila na 13:10 ve svůj prospěch a když po sérii bodových servisů své kapitánky Veroniky Tinklové zvýšila na 19:12, bylo o osudu sady prakticky rozhodnuto. 

Zatímco úvodní dějství nabídlo celkem vyrovnanou podívanou, druhé skončilo v podstatě dříve, než pořádně začalo. Vysokoškolačky hned zkraje třetího setu odskočily na rozdíl tří míčů a zdálo se, že duel spěje ke svému konci. Pak se ale sokolky postaraly o obrat začala přetahovaná o každý bod. Univerzita Palackého měla ještě za stavu 23:24 jeden mečbol, ale pohrdla jím a naopak Šternberk hned svým prvním proměněným setbolem snížil na 1:2.

I tak byly stále k bodovému zisku blíže volejbalistky Olomouce a ve čtvrté sadě se do domácích opět zakously. Už to bylo 16:19, když znovu Šternberské otočily a vysloužily si tiebreak. 

Zkrácenou hru začal Sokol tragicky 0:5, postupně se však pustil do stíhací jízdy, na jejímž konci bylo vyrovnání z 10:13 na 13:13. Teprve pak favorit uhrál potřebné dvě výměny a v utkání plném zvratů bral alespoň dva body. 

„Vítězství jsme uhráli po zcela nepřesvědčivém výkonu. Po hladce vyhraném druhém setu ztratil tým koncentraci a už ji do konce zápasu nenašel,“ řekl po zápasu kouč SK UP Jiří Teplý. Naopak domácí trenér Martin Hroch zářil. „Po minulém vzájemném utkání, kdy jsme Olomouci poprvé v sezoně sebrali set, jsem říkal, že to byl náš nejlepší zápas proti nim. Tentokrát jsme to ale ještě překonali,“ prohlásil šternberský trenér. 

TJ Sokol Šternberk - SK UP Olomouc 2:3

(-21, -10, 24, 23, -13) 

Sestava Šternberka:

Jurčíková, Ticháčková, Janečková, Sochorcová, Oborná, Kepplová

Libera: Citovecká, Kulová

Střídala: M. Šenková

 

Sestava Olomouce:

Tomášeková, Tinklová, Košická, Rutarová, Kingová, Kojdová

Libero: Hronová
Střídaly: Holásková, Dedíková, Čudová, Polášková, Š. Šenková


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.