Vyberte nejúspěšnějšího akademického reprezentanta loňského roku

Bronzový judista Pavel Petřikov.
Foto: archiv PP
úterý 4. února 2014, 14:44 - Text: Martin Višňa

Česká asociace univerzitního sportu vyhlásila anketu o nejúspěšnějšího akademického reprezentanta roku 2013. Vybírat můžete ze sportovců, kteří obsadili přední místa na loňských světových univerziádách, dvě želízka v ohni má i Univerzita Palackého.

„Z pohledu zisku medailí byly obě univerziády nejúspěšnější v dosavadní historii České republiky. Akademická reprezentace získala dvacet devět medailí, z toho sedm titulů univerziádních mistrů světa,“ uvedl generální sekretář asociace Václav Šamberger.

Mezi úspěšnými reprezentanty se přitom objevují jména jako Eva Samková, Martina Sáblíková nebo Lukáš Krpálek. Zabodoval ale také judista a student rekreologie na olomoucké fakultě tělesné kultury Pavel Petřikov, který na letní univerziádě v ruské Kazani vybojoval bronzovou medaili. Na zimní univerziádě v italském Trentinu pak o pověstný vlásek utekl zisk medaile další olomoucké rekreoložce, lyžařce Pavle Klicnarové. Skončila dvakrát čtvrtá.

O tom, kdo z vysokoškolských sportovců bude nejúspěšnějším reprezentantem, mohou rozhodnout všichni příznivci univerzitního sportu. Stačí sestavit pořadí sportovců od prvního do desátého místa a zaslat je do 16. února e-mailem na adresu sekretáře ZDE

Výsledky budou zveřejněny následující den na stránkách České asociace univerzitního sportu. Tam také v současnosti najdete přehled českých reprezentantů na univerziádách a informace k anketě.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.