VŠE povede rektorka Hana Machková

Nově zvolená rektorka Hana Machková.
Foto: VŠE
úterý 25. února 2014, 11:31 - Text: (srd)

Vysokou školu ekonomickou (VŠE) povede v následujících čtyřech letech rektorka Hana Machková. V pondělí se pro ni vyslovilo 23 z 32 členů akademického senátu. Dosavadní prorektorka pro zahraniční vztahy uspěla v konkurenci dalších dvou protikandidátů. Na novém rektorovi se senátoři nemohli shodnout od loňského října.

„Mou hlavní prioritou bude mezifakultní týmová práce. Budu se také snažit podporovat kvalifikační růst zejména mladých učitelů, pokračovat v rozvoji internacionalizace a díky kvalitním vzdělávacím programům udržet vysokou zaměstnanost absolventů,“ nastínila své plány nově zvolená rektorka, kterou ještě musí jmenovat prezident ČR.

O post rektora se ucházeli také proděkan pro pedagogickou činnost fakulty informatiky a statistiky Josef Artl a děkan fakulty podnikohospodářské Jaromír Veber. O obsazení postu v čele vysoké školy rozhodlo až třetí kolo voleb.

Machková (1958) má titul profesorky v oboru mezinárodní obchod. Na VŠE vystudovala ekonomiku zahraničního obchodu. Od roku 2002 vede katedru mezinárodního obchodu a od roku 2006 byla prorektorkou a statutární zástupkyní rektora. Přednášela například na pařížské Sorbonně či na univerzitách v Lyonu a ve Štrasburku.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.