Volejbalistky vyřídily Frýdek-Místek

Ilustrační foto:
Pavel Konečný
neděle 10. března 2013, 09:31 - Text: (caf)

Na domácí palubovce se v sobotním 8. kole nadstavbové části extraligy představily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Vysokoškolačky přehrály Frýdek‑Místek 3:0 a mohou stále doufat ve třetí místo před blížícím se play-off.

Hned v úvodu prvního setu olomouckého zápasu odskočily Olomoučanky při servisu bývalé opory Frýdku Heleny Kojdové na 11:3 a náskok už nepustily. Ve druhém dějství naopak vedli hosté ještě 9:6. Skóre se ale pak vyrovnalo a od stavu 21:20 si Hanačky koncovku pohlídaly. Také třetí část utkání se rozhodovala v závěru. Od stavu 15:15 se do mírného vedení dostala univerzita a zápas nakonec dovedla do vítězného konce.

Tři body pro Olomouc stále znamenají šanci na udržení důležitého třetího místa pro play-off, které začne už za dva týdny.

Pochválit své svěřenkyně tentokrát mohl kormidelník vysokoškolaček Jiří Teplý. „Byl to odpovědnější výkon, než jsme předvedli v Přerově. Když jsme se koncentrovali, tak jsme slušně přihrávali a hlavně v prvním setu jsme i velice dobře servírovali. Solidně nám šla také obrana na síti i v poli,“ zhodnotil trenér  Teplý.

SK UP Olomouc - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (14, 21, 20)

Sestava:

Košická, Rutarová, Janečková, Kojdová, Nachmilnerová, Tinklová

Libero: Maléřová


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.