Volejbalistky vyhrály oba úvodní zápasy čtvrtfinále play-off

I druhé utkání olomouckých volejbalistek proti Ostravě se povedlo.
Foto: Stanislav Heloňa, Olomoucký DENÍK
pondělí 17. března 2014, 18:16 - Text: Pavel Konečný

Blízko k postupu do semifinále extraligového play-off jsou volejbalistky Univerzity Palackého. Ty i ve druhém čtvrtfinálovém utkání zdolaly o víkendu doma Ostravu 3:0 a v sérii hrané na tři vítězství vedou 2:0.

Olomoučanky v neděli sice špatně začaly, ale rychle se z vedení ostravských soupeřek vzpamatovaly. Definitivní rozhodnutí však přišlo za stavu 19:16, kdy se na servis postavila domácí blokařka Tomášeková a vydržela tam pět vítězných výměn.

Podobně vyhlížela také druhá sada. Hostující celek ještě zdramatizoval třetí set, Hanačky však druhým proměněným mečbolem utkání ukončily a do Ostravy si vezou vedení 2:0 na zápasy.

„Byl to typický volejbal v play-off, ještě o trošku nervóznější než v dlouhodobé části. My jsme podali vcelku dobrý výkon s varováním v podobě výpadků, při nichž jsme několikrát i vinou sebeuspokojení přišli o nadějný náskok. Hlavně to bylo vidět ve třetím setu, toho se musíme v dalších zápasech sezony vyvarovat,“ prohlásil po utkání kouč Univerzity Palackého Jiří Teplý.

Třetí duel čtvrtfinálové série se uskuteční v Ostravě ve středu 19. března.

SK UP Olomouc – TJ Ostrava 3:0 (17, 18, 24)
Sestava Olomouce: Košická, Murčinková, P. Kojdová, Napolitano Šenková, Tomášeková, Tinklová
Libero: Dreksová
Střídaly: Mátlová, H. Kojdová, Uhrová


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.