Volejbalistky SK UP vstoupily do extraligy prohrou

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pátek 17. října 2014, 17:12 - Text: Pavel Konečný

Nepříliš úspěšný vstup do nového ročníku extraligy mají za sebou volejbalistky Sportovního klubu Univerzity Palackého. Vysokoškolačky podlehly v Brně Královu Poli.

SK UP, tradiční medailista z posledních let a obhájce letošního bronzu, přišel přes léto rázem o velkou část svého užšího kádru. Z rodinných a pracovních důvodů přerušily své kariéry nejlepší volejbalistka uplynulé extraligové sezony Jana Napolitano Šenková i zkušené libero Hana Dreksová, pryč jsou také slovenské reprezentantky Gabriela Tomášeková s Leou Murčinkovou a v olomouckém dresu už se neobjeví ani starší ze sester Kojdových Helena. K tomu je nutné připočíst odchody nahrávaček Raškové a Uhrové.

Reprízu jarního souboje o extraligový bronz zahájily v prvním zápase sezony podstatně lépe domácí Brňanky, které Olomouci v úvodních dvou setech povolily uhrát pouhých třicet míčů. Pak se ale hra vyrovnala a univerzita si ve třetí sadě vypracovala několikabodový náskok, který díky výhře 25:20 přetavila ve snížení na 1:2. Jenže ve čtvrtém setu prohrály 25:12.

„Nebyl to z naší strany vůbec vydařený výkon. Špatně jsme podávali, špatně bránili,“ hodnotil utkání trenér Jiří Teplý.

V sobotním druhém kole extraligy mají volejbalistky Olomouce volný los. Další zápas hrají na palubovce pražského Olympu.

VK Královo Pole - SK UP Olomouc 3:1
(16, 14, -20, 12)

Sestava Olomouce: Košická, Holásková, Tinklová, Schandlová, Jurčíková, Janečková
Libero: Richardsonová
Střídaly: P. Kojdová, Polášková, Čudová, Rutarová

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.