Volejbalistky si zkomplikovaly cestu za bronzem

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pátek 11. dubna 2014, 08:41 - Text: Pavel Konečný

Jednoznačná prohra na domácí palubovce 0:3 je po včerejšku pro SK UP velkou komplikací v boji o bronzové medaile ve volejbalové extralize žen. Bronz se v sobotu může snadno proměnit v brambory.

Vysokoškolačky v utkání na dva vítězné zápasy nezačaly proti brněnskému Královu Poli nejlépe. Po slabém výkonu první zápas hladce prohrály. Vyrovnaný byl úvod prvního setu s řadou chyb a nepřesností. Hanačky při servisu Rutarové dokázaly srovnat na 22:22, jenže od té chvíle bodovali už jen hosté. Druhý set vyhrály Brňanky o propastných deset bodů.

Poslední jiskřička naděje pro Olomouc přišla v úvodu třetí části zápasu, kdy to bylo 4:1 a ještě 6:4. Pak ovšem znovu převzaly otěže zápasu Brňanky, které si od stavu 10:10 vybudovaly až šestibodový náskok a po necelé hodině a půl hry slavily nečekaně hladké vítězství.

„Viděli jsme výborné semifinálové zápasy Olomouce proti Olympu a moc jsme nevěděli, co tady můžeme očekávat. Chtěli jsme v Olomouci hrát kvalitně v poli a tvrdě servírovat a to se nám také podařilo,“ radoval se trenér Králova Pole André Christopher Gonzáles.

Hodně rozezlený byl po nevydařeném utkání kouč vysokoškolaček Jiří Teplý. „Už během předzápasového rozcvičování byl v našem družstvu vidět podezřelý klid bez patřičného nabuzení a to, co jsme předvedli v samotném utkání, bylo velmi nepěkné. Naše hra byla alibistická, soupeř nás předčil v nasazení a bojovnosti. My jsme nechávali padat i lehké balony a nebyli jsme ochotní ani mezi sebou komunikovat. Několikrát jsme stáhli až pětibodový náskok soupeře a vzápětí opět přestali hrát. Na soupeři bylo vidět, že chce hrát, že sem přijel vyhrát, a to jsem u našeho družstva hodně postrádal,“ prohlásil Teplý.

Druhý zápas o extraligový bronz se hraje v sobotu od 18 hodin v Brně. Pokud se v něm Olomoučankám podaří zvítězit, vynutí si třetí duel hraný ve středu 16. dubna od 17 hodin ve Sportovní hale.

SK UP Olomouc – VK Královo Pole 0:3 (-22, -15, -18)

Čas: 84 minut
Diváků: 400
Sestava: Tinklová, Košická, Rutarová, Napolitano Šenková, H. Kojdová, Tomášeková
Libero: Dreksová
Střídaly: Mátlová, Murčinková, Rašková, P. Kojdová


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.