Volejbalistky pokřtily kalendář a pokořily Linec

Simona Hronová na snímku Pavla Rozsívala.
Repro: Žurnál UP
čtvrtek 24. října 2013, 20:58 - Text: Pavel Konečný

Perný týden mají za sebou volejbalistky Sportovního klubu Univerzity Palackého (SK UP). V pondělí pokřtily kalendář na rok 2014 a dnes v evropském poháru porazily rakouský Linec. První kalendáře si fanoušci mohli koupit dnes.

Nástěnný kalendář příštího roku představuje volejbalistky olomouckého SK UP a šternberského Sokola spolu s historickými zbraněmi Vlastivědného muzea. Samotné hráčky si nezvyklou roli modelek před objektivem fotografa Pavla Rozsívala většinou užívaly. „Manžel mi to původně zakázal,“ smála se Hana Dreksová, donedávna s dívčím jménem Maléřová. Měsíc duben jí patří společně s japonskými meči.

Extraligové studentky

Medička Simona Hronová hrající „na farmě“ ve Šternberku je s koltem Smith & Wesson tváří listopadu. Kdysi chtěla být vojenskou lékařkou, ale jediná zbraň, ke které se dosud dostala, byla vzduchovka na letním táboře. Volejbal a školu spojuje těžce. „Je to časově náročné, ale dá se stihnout obojí. Pořád trávím více času ve škole než na tréninku. Ty ranní vynechávám,“ řekla posluchačka čtvrtého ročníku Všeobecného lékařství.

Smečařka Darina Košická je na kalendáři se spoluhráčkou Helenou Kojdovou  a křesadlovými pistolemi z 18. století. Studuje přírodopis a tělesnou výchovu. „Bez individuálního plánu by extraligu hrát nešlo,“ přiznala frýdecko-místecká rodačka, která hraje za SK UP druhou sezonu. Na sportovní halu má vyšlapanou cestičku. Trénuje i dvakrát denně.

Výtěžek 25 tisíc

Prodej kalendáře ve dvou velikostech by mohl vynést až 25 tisíc korun. Šek dostala nadace Šance pro onkologicky nemocné děti již při křtu. „Za peníze koupíme pulzní oxymetr, přístroj na měření kyslíku v krvi,“ řekla předsedkyně nadace Herta Mihálová. Kdysi sama aktivní volejbalistka SK UP.

Hladké vítězství

Prodej kalendáře dnes odstartoval první kolo evropského poháru na olomoucké půdě. Vysokoškolačky v prvním zápase hladce porazily ASKÖ Linz-Stegg 3:0. Hosté přijeli pouze s osmi hráčkami. Volejbalistky Lince držely v Olomouci s domácím týmem krok vždy jen v úvodu jednotlivých setů.

„Podali jsme kompaktní výkon, výborně jsme servírovali a nedělali tolik chyb, jak se nám to stávalo v předchozích utkáních. Byl to ale těžší zápas, než se mohlo z tribun zdát. Soupeř byl velmi houževnatý,“ komentoval utkání trenér Jiří Teplý.

Odvetu v Linci, která rozhodne o postupujícím do druhého kola poháru CEV, odehrají olomoucké volejbalistky ve čtvrtek 31. října.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.