Volejbalistky padly v pětisetové bitvě

Ilustrační foto:
Pavel Konečný
čtvrtek 11. dubna 2013, 08:32 - Text: Pavel Konečný

I za stavu 0:2 na zápasy chtěly volejbalistky Univerzity Palackého ve třetím duelu semifinále extraligy potrápit obhájkyně titulu z Prostějova. To se vysokoškolačkám téměř podařilo, prohrály v tiebreaku. Z postupu se radují soupeřky.

Než se hvězdný tým Prostějova v olomoucké hale pořádně rozkoukal, prohrával při podání domácí Košické 0:4. „Nadšeně hrající Olomoučanky svůj náskok dokonce ještě navýšily a úvodní dějství překvapivě zcela ovládly. Druhá sada se vyvíjela obdobně, ale ve prospěch favorita,“ popsal úvod zápasu mluvčí volejbalového SK UP Adam Fritscher.

Po vyrovnaném úvodu třetí části zápasu to naopak byly olomoucké volejbalistky, které odskočily, a Prostějov musel znovu dotahovat. Což se mu podařilo. V tiebreaku si pak Prostějovanky vytvořily čtyřbodový náskok a ten už přetavily v kýžený postup do finále.

„Podali jsme dobrý výkon, určitě nejlepší v sérii s Prostějovem. Holky se snažily, bojovaly, a pokud hrály aktivně, tak byly schopné soupeře zatlačit a být nad ním,“ komentoval zápas olomoucký trenér Jiří Teplý.

Volejbalistky SK UP se tedy utkají o bronzové medaile s poraženým z druhé semifinálové dvojice Olymp Praha – Přerov.

SK UP Olomouc - VK Agel Prostějov 2:3

(16, -15, 22, -19, -9)

Sestava Olomouce: Tinklová, Košická, Rutarová, Janečková, Kojdová, Nachmilnerová

Libero: Maléřová

Střídaly: Vanžurová, Piňosová, Rašková, Polášková, Uhrová

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.