Volejbalistky otočily zápas s Olympem

Ilustrační foto:
Pavel Konečný
neděle 3. března 2013, 18:41 - Text: Pavel Konečný

Velké drama se šťastným koncem připravily svým fanouškům v šestém kole nadstavbové části extraligy volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Doma s pražským Olympem prohrávaly v sobotu už 0:2 na sety, ale nakonec utkání dokonale otočily a po výhře 3:2 si připsaly dva velmi důležité body. 

Ve prospěch Olomoučanek se obraz hry zcela změnil ve třetím dějství. Vysokoškolačky při servisu Košické odskočily z 9:7 na 15:7 a nakonec zvítězily rozdílem deseti bodů. 

„Ve čtvrté sadě vedly Olomoučanky těsně až do koncovky, v ní uhrály při podání Kojdové tři míče v řadě a šlo se do tiebreaku. V něm se olomoučtí trenéři odhodlali za vyrovnaného stavu ke dvěma střídáním na servisu. Nejprve Uhrová a pak Rašková strhly svým podáním definitivně skóre na stranu univerzity, která se i díky tomu radovala z dvoubodového zisku,“ uvedl mluvčí týmu Adam Fritscher. 

Pražský trenér Stanislav Mitáč po utkání uvedl, že zápas měl dva rozdílné poločasy. Jeho olomoucký kolega připustil, že vysokoškolačky začaly špatně. „To se nám bohužel stává v poslední době poměrně často. Než se rozjedeme, tak máme set ztracený,“ řekl olomoucký trenér Jiří Teplý. 

V dalším kole jedou Olomoučanky ve čtvrtek hrát na palubovku Přerova. 

SK UP Olomouc – PVK Olymp Praha 3:2

(-16, -25, 15, 19, 9) 

Sestava Olomouce:

Rutarová, Vanžurová, Kojdová, Nachmilnerová, Tinklová, Košická

Libero: Maléřová

Střídaly: Janečková, Piňosová, Uhrová, Rašková


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.