Volejbalistky jdou do play-off ze čtvrtého místa

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pondělí 18. března 2013, 08:23 - Text: Pavel Konečný

Olomoucké volejbalistky neuhrály o víkendu v Prostějově ani set. Nástavbovou část extraligového ročníku tak zakončily na čtvrté příčce a v play-off narazí na pátý Frýdek-Místek.

„Vysokoškolačky měly v posledním kole těžkou úlohu. Na palubovce mistrovského Prostějova potřebovaly zvítězit, aby se před nadcházejícím play-off vrátily na třetí místo v tabulce. Jenže přes veškerou snahu a nadějně rozehrané dva sety nakonec podlehly favoritovi,“ uvedl mluvčí týmu Adam Fritscher.

Olomoučanky, které si uvědomovaly důležitost duelu, začaly velmi dobře a v úvodním setu dlouho vedly až o čtyři body. Do druhého technického timeoutu však bylo vyrovnáno, a když pak prostějovské volejbalistky při podání Hrončekové odskočily na 23:18, bylo o osudu první sady rozhodnuto.

Druhé dějství už bylo jednoznačnější. Vysokoškolačky znovu vykřesaly alespoň naději ve třetí části duelu, v níž při servisu své kapitánky Tinklové otočily z 4:7 na 10:7 ve svůj prospěch a vedly ještě 19:18, jenže pak ztratily tři výměny v řadě a favorit už zápas dovedl do vítězného konce.

„Dodrželi jsme taktiku jen do půlky úvodní sady, pak se naše hra rozpadla. Domácí jsme tím dostali do pohody, kterou narušila až ve třetím setu Tinklová, když se chytila hlavně na podání. Bohužel jsme slibný vývoj nedotáhli menší koncentrací do úspěšného konce,“ konstatoval trenér SK UP Olomouc Jiří Teplý.

Nyní už čeká olomoucké volejbalistky čtvrtfinále play-off. V něm se univerzitě postaví pátý tým po dlouhodobé části, tedy Frýdek-Místek. Série hraná na tři vítězné zápasy začne v hanácké metropoli, datum prvního utkání je zatím v jednání.

VK Agel Prostějov - SK UP Olomouc 3:0 (19, 16, 22)

Sestava: Košická, Rutarová, Janečková, Kojdová, Nachmilnerová, Tinklová

Libero: Maléřová

Střídaly: Vanžurová, Rašková, Piňosová

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.