Volejbal: Olomouc v Evropě letos končí

Senková a Rutarová (číslo 4) na bloku.
Foto: Jan Procházka, Olomouc.cz
sobota 14. prosince 2013, 11:37 - Text: Hana Muchová

Čtvrteční odveta volejbalistek SK Univerzity Palackého s ázerbájdžánským klubem AzerRail Baku přinesl pro domácí tým zklamání. Vysokoškolačky prohrály 2:3 a v evropském poháru končí.

Pro postup potřebovaly české vysokoškolačky zvítězit na domácí půdě 3:0, nebo 3:1 a následně uspět ve zlatém setu. Jako první udeřily olomoucké volejbalistky, které při servisu Jany Napolitano Šenkové odskočily z 12:11 na 16:11 a nakonec proměnily třetí setbol a vyhrály i druhý set.

Příznivci olomouckého týmu se potom těšili na napínavý závěr celého utkání. Hanačky ale nezvládly začátek třetí sady a prohrávaly 2:8. Díky podání Šenkové ještě obrátily na 9:8, od té doby už ale na palubovce kralovaly profesionální hráčky z Baku. Třetí set vyhrály 25:19, rozhodující čtvrtý zdolaly český tým výhrou 25:13 a Olomoučankám nenechaly ani čestné vítězství, když tiebreak získaly poměrem 15:10.

„Z naší strany to byl v prvních dvou setech velmi dobrý výkon,“ chválil svůj tým olomoucký kouč Jiří Teplý. „Pak jsme ale ubrali na servisu, soupeř nás jím naopak zatlačil, navíc nám odešel příjem. Rozdíl byl potom opravdu velký. Bylo to i o hlavách, protože zápas se tou dobou lámal. Začala se projevovat velká kvalita hostujícího celku, který má oproti nám odehráno podstatně víc podobně těžkých a důležitých utkání,“ dodal trenér.

Další těžký zápas čeká olomoucké volejbalistky už v neděli 15. prosince. V dohrávce 12. ligového kola budou hostit Prostějov. Začátek je v 18:00.

SK UP Olomouc - AzerRail Baku 2:3 (25, 22, -19, -13, -10)

Rozhodčí: Erce Alvarez (Španělsko), Salabashyan (Bulharsko)

Sestava Olomouce:

Tinklová, Mátlová, Rutarová, Napolitano Šenková, H. Kojdová, Tomášeková

Libero: Dreksová

Střídaly: Murčinková, P. Kojdová, Rašková


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.