Volejbal: Olomouc v Českém poháru končí

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pátek 31. ledna 2014, 13:46 - Text: Hana Muchová

Včerejší semifinálový zápas znamenal pro volejbalistky Univerzity Palackého vyřazení z Českého poháru 2013/14. Olomoucké vysokoškolačky se střetly s VK Agel Prostějov, obhájkyněmi trofeje. Přes veškerou snahu podlehly soupeřkám 3:1.

Po domácí porážce 0:3 se na prostějovském hřišti odehrála odveta, kde SK UP drželo domácí celek i jeho příznivce v napětí. Na začátku hry „každý chvilku tahal pilku“, vedl Prostějov (7:4, 17:16) a potom zase Olomouc (11:15). Výhru prvního dějství si vybojovaly hráčky SK UP. I když to vypadalo, že bude druhá část pokračovat ve stejném duchu, závěr potěšil konkurentky. Univerzita Palackého nejprve vedla 17:13 a ještě 18:16, volejbalistky Agelu však skóre otočily a zvítězily 25:21, což pro ně znamenalo postup do pohárového finále.

Druhý set a jeho koncovka byl už horší. Elán olomouckých hráček se vytratil, ve třetí části prohrávaly 4:14. Značný náskok soupeřek ve finále snížily na šest bodů, otočit výsledek ve svůj prospěch se jim nepodařilo. „Předvedli jsme dvě odlišné tváře. Když jsme měli odvahu, byli jsme pro domácí více než vyrovnaným soupeřem. Pak jsme se ale opět začali bát a pomohli jsme protivníkovi na nohy. Problém je v hlavách holek. Říkáme jim, že musí hrát odvážně a riskovat. Bohužel nás neposlouchají,“ zhodnotil hru trenér Univerzity Palackého Jiří Teplý.

V sobotu vstoupí Olomoučanky do nadstavbové části extraligové soutěže. V prvním kole se střetnou s Frýdkem‑Místkem, a to od 17 hodin.

VK Agel Prostějov – SK UP Olomouc 3:1 (-21, 21, 19, 17)

Rozhodčí: Kovář, Z. Grabovský

Čas: 94 minut

Diváků: 300

Sestava Prostějova:

Maleševićová, Borovinšeková, Carterová, Kossányiová, Steenbergenová, Vincourová

Libero: Jášová

Střídaly: Gambová, Hutinská

Sestava Olomouce:

H. Kojdová, Tinklová, Rutarová, P. Kojdová, Napolitano Šenková, Tomášeková

Libero: Dreksová

Střídaly: Murčinková, Uhrová, Košická, Rašková


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.