Vítězství pro Dýňovou s asijskou chutí. Na Garden Food festivalu se stala jedničkou v soutěži polévek

Nikol Šteinerová (uprostřed) zvítězila ve studentské polévkové soutěži Garden Food Festivalu.
Fotogalerie: Milada Hronová
pondělí 16. května 2016, 14:38 - Text: Milada Hronová

Polévka Nikol Šteinerové, studentky oboru Sociální pedagogika cyrilometodějské teologické fakulty, ovládla studentskou soutěž Garden Food Festivalu. Její dýňová polévka s asijskou chutí zaujala všechny porotce.  

„Dýňová polévka s asijskou chutí je skvělá. Naprosto precizně připravená, skvěle ochucená a výborně naservírovaná,“ řekl Petr Bilík, prorektor univerzity. Na tomto hodnocení se shodl i s dalšími členy odborné komise Antonínem Staňkem, olomouckým primátorem, Pavlem Vysloužilem, zástupcem pořadatele festivalu i kuchařem Petrem Henešem.

Nikol Šteinerová ji k degustaci na festival připravila pět litrů. Do té doby ji vařila pouze doma. „Z vítězství mám velkou radost, dojetím se mi chtělo až brečet. Sleduji pořady o vaření, pročítám se recepty, vařím snad každý den. Je to můj koníček,“ řejkla Nikol Šteinerová, studentka z cyrilometodějské teologické fakulty. Dodala, že miluje jak dýňovou polévku, tak i asijskou kuchyni. Proto se rozhodla, že se chutě pokusí propojit.

„Hovězí vývar, dýně, mrkev, kokosové mléko, sůl, pepř, kurkuma, zázvor, chilli paprička a koriandr. Snad jsem na žádnou ingredienci nezapomněla,“ vypočítala sympatická vítězka studentské polévkové soutěže Garden Food Festivalu. Když připravovala polévku do soutěže, říkala si, že to bude skvělá zkušenost. A ze zkušenosti vyplynulo i vítězství.  Za exkluzivitu polévky obdržela od festivalu i poukaz do luxusní restaurace Atmosfere.

Studentské soutěže se o víkendu účastnilo pět polévek, čtyři teplé a jedna studená. Každý z vysokoškoláků připravil do soutěže pět litrů oblíbené polévky. O všechny byl na festivalu velký zájem.

Na druhém ročníku regionálního festivalu dobrého jídla a pití předvedla svůj gastronomický talent také Menza Univerzity Palackého. Letos pro návštěvníky připravila Dýňový krém, Hovězí líčka na víně s bramborovou kaší, Jelení a Hovězí guláš v domácím chlebu.

 „Jsme nadmíru spokojeni. Zájem o naše jídla byl o 20 procent vyšší než loni. Naservírovali jsme více než 900 porcí Jeleního guláše, na dračku šla i Hovězí líčka s bramborovou kaší. Těch jsme prodali na 600 porcí,“ doplnila Dagmar Pochylá, vedoucí Menzy UP. O tom, že vysokoškolská menza dokáže konkurovat renomovaným restauracím, přesvědčila návštěvníky i pořadatele festivalu už loni.  


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.