Vítězi studentské soutěže vydá Academia diplomovou práci

Ilustrační foto: Pavel Konečný
úterý 21. července 2015, 11:52 - Text: (srd)

Do studentské soutěže diplomových prací se mohou přihlásit posluchači a absolventi českých vysokých škol, kteří by rádi vydali svoji magisterskou práci v nakladatelství Academia. Cílem klání je dát možnost mladým, ještě neobjeveným autorům vydat jejich magisterskou práci pod hlavičkou předního českého nakladatelství a pro čtenáře objevit nový talent české vědy. Zájemci se mohou hlásit do poloviny října.

„Přihlášené diplomové práce bude hodnotit porota složená z předních představitelů české vědy a zaměří se nejen na faktickou správnost, ale také čtivost a schopnost autora upoutat čtenáře. Soutěž je určena pro studenty do 28 let, kteří obhájili magisterskou diplomovou práci v letošním roce se známkou výborně,“ informuje na svých webových stránkách Akademie věd ČR.

Diplomové práce lze přihlásit ve třech kategoriích – vědy o živé přírodě a chemické vědy, vědy o neživé přírodě, humanitní a společenské vědy. Porota vybere vítěze do konce února příštího roku. Slavnostní vyhlášení soutěže se uskuteční o měsíc později. Podrobnosti najdete ZDE


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.