Vídeňští studenti ekonomie získali nejmodernější vybavení

Vídeňská ekonomická univerzita.
Foto: WU
pondělí 14. října 2013, 08:25 - Text: Kateřina Černohorská

Vysoká škola ekonomie a podnikání ve Vídni získala nový areál. Představitelé školy komplex slavnostně otevřeli na počátku října.

Nově postavené budovy nabízí to nejlepší dostupné vybavení a moderní výzkumnou techniku, která má zefektivnit výuku. Projekt pomáhala financovat Evropská investiční banka (EIB), která podle serveru Europa přispěla půjčkou 250 milionů eur.

„Skutečnost, že dnes tento působivý areál opravdu funguje, je pro mě osobně velkou radostí. Když jsem byl ještě rakouským ministrem financí, aktivně jsem rozvoj této instituce podporoval,“ vyjádřil se viceprezident EIB Wilhelm Molterer. Nové zařízení je podle něj pro vzdělávací politiku Rakouska velmi průkopnickým. „Vídeňská univerzita ekonomie je jednou z nejprestižnějších škol v Evropě. Vybavení tohoto druhu demonstruje velkou důležitost vzdělávání pro výkonnější a produktivnější Evropu,“ dodal Moterer. 

Vzdělávání a městská infrastruktura jsou předmětem činnosti EIB již dlouho. V tomto roce rozšířila banka svůj závazek v této oblasti například na investování do univerzit a výzkumných center. Banka navíc financuje stipendia a vzdělávací studijní programy. Tato a další opatření mají zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti dospívajících a dospělých lidí. EIB se tímto způsobem snaží bojovat proti nezaměstnanosti mladých lidí, která v některých evropských zemích dosáhla drastických rozměrů. Do konce roku plánuje EIB vydat na tuto oblast zhruba šest miliard eur.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.