Veteráni přivážejí z mistrovství světa v raftingu zlato, ženy bronz

Český tým veteránů zazářil v konkurenci sedmi týmů.
Foto: Garrick Cameron, World Rafting Championships 2013
pondělí 25. listopadu 2013, 10:38 - Text: Velena Mazochová

Celkem pět medailí vybojoval český tým mužů na mistrovství světa v raftingu na Novém Zélandě. Nejcennější kov získala posádka pod vedením Jiřího Vrby v kategorii Masters ve slalomu. Pro stříbro a bronz si na divoké vodě dojely také ženy v čele s Michaelou Kratochvílovou. Vrba je zaměstnán na oddělení komunikace, Kratochvílová na děkanátu přírodovědecké fakulty.

Muži v kategorii Masters nad 40 let zahájili své tažení na světovém šampionátu druhým místem ve sprintu a na stejnou příčku dosáhli v HeadToHead (H2H) a závěrečném sjezdu. Stříbro si vezou také za celkovou kombinaci. Jejich nejsilnější stránkou byl ale slalom. „V první jízdě jsme udělali chybu na obtížné brance číslo osm a získali penalizaci 50 trestných bodů. Ve druhém kole jsme už ale nezaváhali a získali zlato,“ popsal Vrba.

Slalom nejlépe zvládla také ženská posádka v kategorii Open Women. Pod vedením projektové manažerky z přírodovědecké fakulty Michaely Kratochvílové v něm získaly stříbrnou medaili. Ve sjezdu skončily čtvrté, což jim vyneslo celkové třetí místo.

Letošní mistrovství světa proběhlo na divoké vodě Severního ostrova Nového Zélandu ve dnech 13. až 24. listopadu. Na řekách Kaituna, Tarawera a Rangitaiki soutěžilo ve sprintu, H2H, slalomu a sjezdu celkem třiačtyřicet týmů. Českou republiku reprezentovalo šest posádek v kategoriích mužů, žen, juniorů, juniorek a veteránů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.