Veřejné prostory ve středověku

Repro: Žurnál UP
pátek 30. května 2014, 08:47 - Text: Milada Hronová

Prostor náměstí je z hlediska archeologie v mnoha ohledech unikátní. Nebývá plošně porušen zástavbou a stává se tak cenným zdrojem informací. Řadu zajímavých poznatků, mnohdy až překvapivých, přinese mezinárodní seminář Veřejné prostory ve středověku, který se chystá přístupy i výsledky bádání srovnat.

Seminář přinese informace o archeologických výzkumech Hlavního náměstí v Krakově a Dolního náměstí v Olomouci. Uskuteční se při příležitosti výstavy Tajemství skrytá pod zemí, která představuje v historických prostorách křížové chodby Zdíkova paláce archeologické výzkumy na historických náměstích dvou významných měst – Krakova a Olomouce.

Seminář, který doprovodí sborník, věnovaný výzkumům na náměstí významných středoevropských center, se uskuteční ve dnech 4. – 5. června v Arcidiecézním muzeu Olomouc (Václavské náměstí 3). Výstava je instalována v Arcidiecézním muzeu do 28. září. 

Program je k dispozici ZDE.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.