Velkomoravská se na tři týdny zavře

Ilustrační foto a grafika: Jiří Kopáč / Olomoucký DENÍK
pátek 3. července 2015, 12:13 - Text: (caf)

Hlavní městský průtah vedoucí po Velkomoravské ulici čeká po víkendu další velká uzavírka. Jak informoval Olomoucký deník, uzávěrka potrvá do 29. července.

Od pondělí 6. července vystřídá projíždějící auta těžká technika, která začne frézovat povrch silnice. Další část oprav naváže na ty loňské. Tentokrát práce uzavřou silnici od křižovatky se Schweitzerovou ulicí až po sjezd nedaleko hlavního nádraží.

„Na komunikaci se tvoří trhliny, výtluky a vyjeté koleje a ty ohrožují bezpečnost silničního provozu,“ řekl Deníku Martin Smolka z olomouckého Ředitelství silnic a dálnic. Na části opravovaného úseku, který vede v blízkosti obytných budov, bude položen takzvaný tichý asfalt. Ten snižuje hluk projíždějících aut o několik decibelů.

Protože loňská uzávěra důležitého tahu způsobila dopravní problémy po celém městě, dá se očekávat, že situace bude podobná i letos.

Výluka se dotkne i městské hromadné dopravy. Některé autobusy nepojedou vůbec, jiné se odkloní, anebo se jejich zastávky posunou. Změny se týkají linek 14 a 50.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.