Vědeckotechnickému parku není cizí ani umění, pořádá fotografickou výstavu

Jiří M. Doležel.
Foto: archiv JMD
pátek 1. listopadu 2013, 11:20 - Text: Martina Šaradínová

Fotografie Jitky Brabcové a Jiřího M. Doležela si mohou od úterka prohlédnout návštěvníci Vědeckotechnického parku na výstavě nazvané Reflexe cest a Mystéria krajin. Jedná se o třetí výstavu v této instituci. Dokládá, že podnikání a umění mohou jít dobře dohromady.

Doležel se ve fotografické tvorbě angažuje od mládí a má za sebou řadu výstav. V posledních letech věnuje pozornost zejména jesenické krajině. Pro Brabcovou je fotografování zálibou, stejně jako cestování. Na snímcích nejraději zachycuje každodenní život na ulicích.

Výstava potrvá téměř měsíc, vernisáž se uskuteční v úterý 5. listopadu v 17 hodin. Úvodního slova se ujme rektor Miroslav Mašláň. Součástí doprovodného programu bude vystoupení sólistky baletního souboru Moravského divadla Renáty Mrózkové a klávesisty Filipa Tailora Krejčího.

„Snažíme se každoročně uspořádat zhruba dvě společenské události. Lidé se tak mohou současně seznámit s našimi aktivitami na podporu podnikání,“ uvedl ředitel Vědeckotechnického parku Jiří Herinek. Fotografické výstavy tam začínají mít tradici. Předchozí vystavovatelé byli s parkem přímo spojeni. Jako první své fotografie prezentoval jeho zaměstnanec Martin Šimo, na druhé výstavě představil své snímky z cest po Etiopii Luděk Fröhlich ze spolupracující firmy.

Vědeckotechnický park pronajímá kanceláře a výrobní prostory, poskytuje poradenské služby a využití přístrojů a know-how Univerzity Palackého za výhodných podmínek. Pomáhá začínajícím podnikatelům s ojedinělými nápady a zaměřením s rozjezdem firmy. Mostem mezi vědeckým a podnikatelským světem je už od roku 2000.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.