Večerní čtení v knihovně představilo nejmilejšího přítele člověka

Večerní čtení v Univerzitní knihovně.
Foto: Archiv KUP
středa 4. prosince 2013, 13:07 - Text: Velena Mazochová

Už podruhé v tomto semestru přicházeli včera návštěvníci do Knihovny Univerzity Palackého s příslovečným dřívím do lesa. V rámci dalšího pokračování cyklu večerních čtení si s sebou tentokrát přinesli své nejoblíbenější knihy.

„Účastníci se zamysleli nad definicí oblíbené a úspěšné knihy, vzpomínali na knihy z dětství a představili ty, které jsou pro ně srdeční záležitostí dnes,“ přiblížil průběh setkání jeden z organizátorů Jindřich Juráš z výpůjčního oddělení knihovny.

Předčítání úryvků z nejmilejších knih nabídlo širokou škálu titulů od Pána prstenů, Ze života hmyzu přes Siddharthu, Pýchu a předsudek nebo Tisícročnou včelu až po Tracyho tygra a životopis Steva Jobse. K favoritům patřily vedle Malého prince, Foglarových Rychlých šípů a mayovek také Příběhy tisíce a jedné noci Františka Hrubína, Snuff Chucka Palahniuka nebo Kaleidoskop Raye Bradburyho.

Program večera dovršilo oblíbené losování o knihu. Tentokrát byl ve hře Rekvalifikační kurz Ondřeje Neffa, který pro literární setkání věnovala pracovnice knihovny Pavla Lžičařová.

Milovníci četby se v univerzitní knihovně sešli naposledy v listopadu. Tehdy se o své čtenářské zážitky podělili fanoušci hororového žánru.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.