Ve Zbrojnici točí filmaři

Zbrojnice se stala kulisou nového filmu Miluji tě modře.
Foto: Milada Hronová
středa 1. června 2016, 09:30 - Text: (red)

Pod názvem Miluji tě modře vstoupí v únoru příštího roku do kin film, jehož scénář krátce před svou smrtí napsal Jaroslav Papoušek. Autor a režisér  filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky už ale nestačil romantickou komedii zfilmovat. Film se proto rozhodl natočit producent a režisér Miloslav Šmídmajer. Některé ze scén v těchto dnech točí filmaři v Olomouci, mimo jiné i ve Zbrojnici UP.

Miluji tě modře je romantická komedie, režisér Šmídmajer ke spolupráci na scénáři přizval spisovatele Pavla Brycze a  scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je podle tvůrců univerzální a přenosný do každé doby. V hlavních rolích se divákům představí Václav Jílek a Denisa Nesvačilová. 

I když je příběh hlavního hrdiny, třicátníka malíře a kunsthistorika, kterému převrátí život výpověd z Národní galerie a setkání s tajemnou dívkou, spjat s pražskými kulisami, především v okolí Pražského hradu, filmaři pro některé scény využívají i náš region.

„V našem kraji budou tvůrci filmovat do 5. června, a to ve Vlastivědném muzeu, na nádvoří Univerzity Palackého a dalších místech města Olomouc,“ uvedla Lenka Dusová z Jeseníky Film Office. Tato filmová kancelář funguje již čtyři roky v rámci Sdružení cestovního ruchu Jeseníky. Její aktivity jsou rovnoměrně rozděleny dvěma směry – snaží se do Jeseníku přilákat filmaře a zároveň rozvíjet filmovou turistiku. Kancelář Jeseníky Film Office, která je držitelem historicky prvního cenění Film Friendly Region, se v minulosti podílela například na natáčení snímků Krásno, Díra u Hanušovic nebo na dokumentu Krajina.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.