Ve městě se otevřel první camping

Resort Krásná Morava.
Foto: Jan Procházka / olomouc.cz
pondělí 15. června 2015, 09:59 - Text: (caf)

Resort Krásná Morava je název prvního kempu, který se otevřel v olomoucké místní části Hejčín. Přestože se o vzniku kempu léta mluvilo, k činům bylo daleko. Teď je dluh smazán. Není to ovšem zásluha politiků, ale podnikavých lidí se vztahem k přírodě, uvádí portál Olomouc.cz.

Resort Krásná Morava nabídne nejen služby klasického kempu, ale také příjemné prostředí pro rekreaci Olomoučanů. Lidé sem mohou vyrazit nejen na pivko, mohou si tu třeba rozdělat oheň a opéct špekáček.

Kemp se nachází na břehu Mlýnského potoka. Pěšky to do něj z centra trvá asi patnáct minut. Strategická poloha na břehu řeky ho otevírá vodákům, blízkost cyklostezky z něj zase dělá ideální místo k odpočinku pro cyklisty či bruslaře a vzdálenost od centra je zase přitažlivá pro turisty, kteří se v něm ubytují.

„Jsme na začátku. Otevíráme, ale pořád je kam se rozvíjet, zbývá toho ještě hodně vybudovat. Ale už je tu prostor pro stany, pro karavany a hlavně tu je fungující zázemí – toalety, sprchy a bufet,“ vyjmenoval pro Olomouc.cz Jaromír Zavřel ze sdružení Krásná Morava, které kemp vybudovalo. Za vlastní, což je v době, kdy se dotace čerpají téměř na vše, unikát.

Kemp nebude sloužit jen turistům, provozovatelé doufají, že si do něj najdou cestu i Olomoučané. V rámci kempu má totiž kromě hospůdky vzniknout i jakási party zóna. „Bude tady několik ohnišť. Zájemci si u nás objednají termín a dostanou takový barbecue balíček – ohniště, gril, posezení, nějaké maso, pivo, špekáčky… Všechno připravíme my. Prostě ideál, nemusíte se o nic starat, jen přijdete a užíváte si,“ nastínil svou představu Zavřel.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.