V parku se hodovalo, žonglovalo i závodilo

Piknik v Bezručových sadech.
Fotogalerie: Martin Višňa
středa 30. září 2015, 13:08 - Text: Martin Višňa

Studentské rádio UP Air včera oslavilo začátek nového akademického roku. Ještě než se rozproudil večírek v klubu Metro, uspořádalo piknik v Bezručových sadech. Na něm si návštěvníci mohli pochutnat na nejrůznějších dobrotách a také protáhnout svaly.  

Za piknikem a také většinou dobrot, které byly k ochutnání, stála moderátorka pořadu Ježíškovic fitstyl Iva Ježíšková. S tím, že bylo setkání v parku spíše komorní záležitostí, neměla problém. „S průběhem jsem spokojená. Došli lidé a hlavně jedli. Ochutnat mohli třeba cibulový koláč, domácí pečivo nebo bonbony z arašídového másla. Jen ty jsem dělala celý den. Bylo jich dvě stě a všichni si je pochvalovali. To byl můj cíl, aby si pošmákli, pobavili se a také si zasportovali.“

Přestože byla původně v plánu i chvilka cvičení a protahování, návštěvníci nakonec pořadatelku přesvědčili, že budou raději ochutnávat. Někteří se ale přece jen odhodlali a zúčastnili se Záludného běhu, který jako doprovodnou akci připravil tým webu Radost z pohybu. Trasu 440 metrů se čtyřmi otázkami týkajícími se webu a pohybu absolvovala i Iva Ježíšková.

„Nevěděla jsem, jestli běžet rychle nebo pomaleji, abych měla dech a sílu na otázky. Netušila jsem totiž, jak záludné budou. Ale nakonec v pohodě,“ komentovala moderátorka, která zaběhla mezi nejlepšími a zároveň zodpověděla všechny otázky správně, takže skončila na třetím místě.

Nejrychlejším byl i s patnáctivteřinovou penalizací za jednu špatnou odpověď skaut a student Slovanského gymnázia Marek Janka. „Nejzáludnější byla hned první otázka, jak se jmenují výlety, které Radost z pohybu pořádá. Teď už vím, že je to Větrání,“ usmíval se po obdržení poukazu do lanového centra Janka.

Piknik zpestřil svým vystoupením také žonglér Michal Tříska, budoucí maturant na Gymnáziu Hejčín. Předvedl i svůj „nejfrajerštější“ kousek, žonglování na vysoké jednokolce. „Jak jsem se k ní dostal? To je klasický příběh. Jednou jsem při vystoupení viděl někoho na jednokolce žonglovat, tak jsem si umanul, že to musím umět taky, protože toto číslo zaujme prostě všechny. Teď mám vysokou jednokolku na vystoupení a nízkou občas využívám na dopravu po městě,“ vyprávěl Tříska.

Oslava začátku semestru v režii rádia UP Air se pak se setměním přesunula do klubu Metro, kde se moderátoři rádia v rolích djů postarali o zábavu až do pozdních nočních hodin.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.