V Opavě vystavují nejlepší snímky pracovníků charit

Vítězný snímek Lukáše Volného z Charity Hlučín z kategorie Život kolem nás.
Repro: Žurnál UP
úterý 25. března 2014, 09:30 - Text: (caf)

Pedagogové Institutu tvůrčí fotografie Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek zasedli v porotě fotografické soutěže Můj svět. Tři desítky nejlepších prací jsou až do 13. dubna představeny ve výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě.

Soutěž uspořádala pro charitní zaměstnance a dobrovolníky z celého Česka Charita Opava a nezisková společnost Asekol. Její šestý ročník byl obeslán více než třemi stovkami snímků ve třech kategoriích.

„Mohu potvrdit, že fotografie zasílané do soutěže Můj svět jsou od roku kvalitnější, přičemž ani letošek nebyl v tomto ohledu výjimkou,“ charakterizoval pozitivní trend Štreit.

Rostoucí úroveň prací pozitivně ovlivňuje skutečnost, že jsou nejen vystavovány, ale rovněž zveřejňovány na internetové síti. „Jejich autoři nesou svou kůži na trh. Všechny soutěžící ovšem takové zdravé a veřejně sledované soupeření zvedá stále nahoru, což je to nejpodstatnější,“ doplnil Siostrzonek.

Mezi autory portrétů si prvenství odnesla Alena Růžičková z Charity Milevsko, v kategorii Život kolem nás zvítězil snímek Lukáše Volného z Charity Hlučín a v kategorii Jak to vidím já ocenila porota nejvýše fotografii Antonína Poláčka z Charity Nový Jičín.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.