V Čechových sadech se můžete bát, ve Smetanových tančit

Ilustrační foto: Kristýna Erbenová
středa 6. srpna 2014, 07:02 - Text: Martina Šaradínová

Dnes večer filmová klasika v podobě legendárního hororu Stanleyho Kubricka Osvícení, ve čtvrtek Velká letní salsa a latino tancovačka. To jsou dvě akce, které pro akademickou obec i širokou veřejnost na první srpnový týden připravili organizátoři projektu Zaparkuj – oživení olomouckých parků.

Hororový thriller v hlavní roli s Jackem Nicholsonem podle stejnojmenné knižní předlohy Stephena Kinga si budou moci zájemci vychutnat pod širou oblohou v Čechových sadech u pomníku Boženy Němcové. Podle pořadatelů je čeká Nicholson ve své nejděsivější podobě. A také hotelové bludiště, halucinace, strach, momenty překvapení a temná hudba, která utichá.

„Jsme rádi, že po Tarantinově Nespoutaném Djangovi, jehož projekci na Poděbradech navštívilo na tři stovky lidí, můžeme v centru města nabídnout divákům další světovou klasiku,“ řekl koordinátor projektu Ondřej Martínek. Divákům slibuje napínavý snímek s tíživou atmosférou a znepokojivě dlouhými nájezdy kamery. Projekce začíná ve 21:30 a je zdarma. Na místě bude k dispozici také občerstvení a deky k zapůjčení.

Latinské rytmy u altánu

Čtvrteční Velká letní latino a salsa tancovačka nabídne bohatý program plný workshopů známých i méně známých latinskoamerických tanců pod vedením lektorů Akademik sport centra UP, taneční ukázky a volnou tančírnu.

„Malí i velcí návštěvníci si budou moci vyzkoušet v rámci workshopů i volné tancovačky energickou kubánskou salsu, romantickou bachatu z Dominikánské republiky či smyslný brazilský zouk. Připraveny budou i ukázky veselého brazilského tance samba de gafieira,“ vypočítává body programu Martínek. Začátek je v 18:00 u altánu ve Smetanových sadech, vstup je zdarma.

Zaparkuj – oživení olomouckých parků je společným projektem Univerzity Palackého, města a Výstaviště Flora. Klade si za cíl pořádat v olomouckých parcích a jiných veřejných prostorech nízkonákladové a nízkoprahové akce kulturního, sportovního a společenského charakteru. Více informaci ZDE


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.