V bývalé diskotéce Envelopa vzniká nová tělocvična

Bývalé hotelová část diskotéky Envelopa – budoucí univerzitní tělocvična.
Foto: Pavel Konečný
čtvrtek 23. ledna 2014, 09:20 - Text: Pavel Konečný

Akademik sport centrum chystá pro studenty novou tělocvičnu. Vzniká nedaleko areálu kolejí v budově bývalé Dance Hall Envelopa, kterou univerzita zakoupila. Fungovat začne zkraje letního semestru.

„Rekonstrukce za necelý jeden milion korun vychází z budoucí koncepce budovy, kde by měl vzniknout kongresový sál, ale i víceúčelové prostory pro tělesnou kulturu a sport i pro výstavní expozice,“ naznačil vedoucí Akademik sport centra Jiří Vaculík.

Nová tělocvična představuje jen malou část budovy a Vaculík počítá s tím, že bude sloužit třeba jen čtyři roky do celkové rekonstrukce. „Je to v podstatě jednoduchá úprava. Natažení elektřiny, zprovoznění sprch, vymalování. Podlaha bude ze speciálního gumového povrchu připomínajícího tartan. Je to skladební systém ze čtverců, které jsou přenosné,“ vysvětlil Vaculík.

Nářaďovna, šatna, sklad, toalety. To vše oddělené od ostatních nevyužívaných prostor s kapacitou 70 cvičenců hlavně pro aerobic a zumbu. „Dá se tady dělat ale i kondiční cvičení, nebo sem mohou inlajnisti,“ dodal Vaculík. Slavnostní otevření je v plánu 19. února.

Důvodem pro vznik je malá kapacita tělocvičny na Václavkových kolejích. „Pro nás je to od devadesátých let první nový prostor pro studenty a zaměstnance. Kolem roku 2000 zanikla tělocvična na filozofické fakultě, ze které se stala počítačová učebna, a pak už na univerzitě nevzniklo nic nového, spíše ta sportoviště chátrají,“ řekl Vaculík.

Snahou Akademik sport centra je být co nejblíže studentům. Cvičit jich chodí asi dva tisíce včetně zaměstnanců a proti ostatní veřejnosti mají výhodnější ceny.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.