Univerzitní tým obhájil rektorův pohár

Olomoucké volejbalistky – Vítězky turnaje O Pohár rektora.
Fotogalerie: Pavel Konečný
neděle 8. září 2013, 14:24 - Text: Pavel Konečný

Volejbalistky SK UP zvítězily v mezinárodním turnaji O pohár rektora Univerzity Palackého, na kterém byla zastoupena kromě české také slovenská a běloruská ligová špička a česká juniorská reprezentace.

Nedělní finále proti sobě překvapivě sehrály na palubovce univerzitní sportovní haly olomoucké a šternberské volejbalistky. Univerzitní tým vyhrál jednoznačným poměrem 3:0 po setech 25:11, 25:14 a 25:20. Na třetím místě skončil po třech dnech pražský Olymp.

„Mysleli jsme, že to bude těžší. Letos budeme mít určitě dobré družstvo,“ řekl po závěrečném utkání šéftrenér olomouckých volejbalistek Jiří Teplý. Přiznal, že jej obhajoba vítězství v poháru potěšila.

„Turnaj rektora je pro nás vždy úvod do mezinárodní sezony. Čeká nás cesta do Běloruska, Sanrema a případně ještě na nějaký slovenský turnaj, abychom se připravili na ligu i evropské poháry,“ poznamenal předseda SK UP Jiří Zemánek, který je zároveň sportovním manažerem šternberského oddílu. Finálové střetnutí jej v tomto ohledu příjemně překvapilo. „Přál bych si, aby tak jednou vypadalo finále ligy,“ podotkl Zemánek.

Rektorův pohár předal vítězkám pětadvacátého ročníku právě Zemánek. Trofej Aleny Honkové pro nejsympatičtější hráčku turnaje získala Helena Kojdová z pořadatelského klubu hrající s číslem 11. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.