Univerzita přilákala v Praze tisícovku zájemců o studium

Před stánkem Univerzity Palackého.
Foto: Ondřej Martínek
čtvrtek 30. ledna 2014, 15:09 - Text: Ondřej Martínek

Každý sedmý středoškolák projevil na pražském veletrhu pomaturitního vzdělávání Gaudeamus zájem o Univerzitu Palackého. Veletrh skončil včera, zavítalo na něj 8800 návštěvníků.

„Ačkoliv patří veletrh v Praze k těm menším, kde se prezentujeme, a navíc tam musíme bojovat hlavně s ‚domácími‘ vysokými školami, můžeme říci, že je zájem o náš stánek a studium v Olomouci rok od roku vyšší,“ zhodnotil účast tiskový mluvčí univerzity Radek Palaščák.

Šest fakult zastupovalo v Praze patnáct studentů a studijní referentky. Největší zájem byl tradičně o obory na pedagogické, filozofické a právnické fakultě. „I z řad pražských studentů jsme zaznamenali velký zájem o studium práv v Olomouci, konkrétně o obor Právo a právní věda,“ uvedla studijní referentka Lenka Sedláková.

Také v Praze se univerzita představila se svou novou kampaní Univerzita Palackého – víc než studium, jejíž součástí byly i interaktivní přednášky.

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus se pravidelně koná také v Brně a nově i ve slovenské Nitře. Během dvou dnů se na holešovickém výstavišti prezentovalo především studentům třetích a čtvrtých ročníků středních škol bezmála sto padesát vystavovatelů zastupujících více než 200 fakult. Univerzitu Palackého reprezentovalo šest fakult, své zástupce tam neměla cyrilometodějská teologická fakulta a fakulta zdravotnických věd.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.