Univerzita pozná nové přeborníky v přespolním běhu

Ilustrační foto: Milada Hronová
pátek 9. října 2015, 12:03 - Text: Martin Višňa

Petře Vašinové a Davidu Pelíškovi se chýlí ke konci čas, kdy se mohou pyšnit titulem přebornice a přeborník Univerzity Palackého v přespolním běhu. O tom, zda titul obhájí nebo předají některému ze svých kolegů, se rozhodne ve středu 14. října.

Startovní výstřely zazní na atletickém stadionu na třídě 17. listopadu s úderem 15. hodiny. V ten okamžik na svou tříkilometrovou trať vedenou přilehlými Bezručovými sady vyběhnou ženy. Muži na trať o délce pět kilometrů vystartují o půl hodiny později. Jména vítězů budou vyhlášena v 16 hodin.

„Kromě diplomu a medaile obdrží vítězové také cenu děkana fakulty tělesné kultury v podobě jednorázového sportovního stipendia,“ uvedla jako motivaci pro účastníky ředitelka přeboru Liběna Kováčová z katedry sportu.

Přeboru se mohou zúčastnit řádně přihlášení studenti a zaměstnanci Univerzity Palackého. Startující se přihlašují v den konání v závodní kanceláři na atletickém stadionu, prezentace končí vždy 15 minut před startem dané kategorie. Závodníci platí startovné 20 korun.

Přespolní běh je tradiční součástí univerzitního sportovního kalendáře. Vloni se jej i přes průtrž mračen zúčastnilo 60 žen a 100 mužů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.