Univerzita podpoří podnikající studenty

Ilustrační foto: Marek Otava
úterý 29. října 2013, 16:06 - Text: Pavel Konečný

Soubor několika přednášek nezbytných pro podporu začínajících podnikatelů z řad studentů zahájí už ve čtvrtek na Univerzitě Palackého tým projektu Začátek podnikání a zvyšování konkurenceschopnosti.

„Cyklus zahrnuje pět samostatných přednášek různých odborníků. Přístupné jsou zdarma. Je možné navštívit všechny nebo třeba jen jedinou,“ uvedl za projekt Jiří Pospíšil.

Cílem mezioborového vzdělávacího programu, na němž se podílí také Moravská vysoká škola a Vysoká škola logistiky v Přerově, je podpora startu podnikání.

Jako první bude ve čtvrtek 31. října přednášet v učebně U1 na rektorátu v Křížkovského ulici právník Michal Černý. „Účastníci se seznámí se základy platného soukromého práva, které mají vztah k výkonu podnikatelské činnosti. Základem bude rozbor zákonů nového občanského zákoníku, které nabývají platnosti od 1. ledna příštího roku,“ objasnil Pospíšil.

Aktivity programu jsou součástí inovačních nástrojů olomouckého hejtmanství a Akceleračního centra Olomouc jako první stupně rozvoje podnikání v Olomouckém kraji. Přednášky potrvají do 6. prosince. Jejich další náplní bude například sestavení business plánu nebo psychologie podnikání.

Přihlásit se, či vyžádat si více informací, je možné ZDE.


Komentáře

Jiří Herinek
31-10-13 15:33
Rohodně cyklus pěti přednášek doporučuji. Nicméně podnikající studenti, kteří nás ještě neznají, mrkněte na to, co Vám může přinést UP Business Club, na jeho pravidelné praktické přednášky pro začínající podnikatele i celkově na náš konzultační program UP Business Catapult. Podporujeme podnikání studentů UP již od roku 2007 - Vědeckotechnický park Univerzity Palackého - www.vtpup.cz

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.