Univerzita Pardubice bude hostit mezinárodní vědeckou konferenci

Ilustrační foto: MAREW
pátek 17. dubna 2015, 13:06 - Text: Jana Opočenská

Univerzita Pardubice se stane na tři dny centrem debaty o mikrovlnné technice a radioaktivitě. Ve dnech 21. až 23. dubna se na fakultě elektrotechniky a informatiky uskuteční mezinárodní vědecké symposium Microwave and Radio Electronics Week.

V průběhu třídenního setkání světových odborníků se uskuteční dvě odborné konference. Jedna z nich bude zaměřená na radioelektroniku, druhá na mikrovlnnou techniku. Na obou se představí významní hosté z evropských i světových univerzit, výzkumných institucí a firem. Stejně tak se zúčastní více než desítka českých firem specializovaných na radarové systémy a komunikační technologie.

Setkání více než 150 odborníků pořádala fakulta elektrotechniky a informatiky již v roce 2013. „Důvodem bylo zaměření firem pardubického regionu na obory spojené s elektrotechnickým průmyslem. Konkrétně s rádiovými a radarovými systémy, mikrovlnnou technikou, obvody pro řízení a regulaci systémů a dalšími příbuznými obory,“ uvedl předseda konference Zdeněk Němec, který je vedoucím katedry elektrotechniky.

Přednášející budou prezentovat příspěvky ve více než třiceti odborných sekcích a součástí akce bude i výstava firem a specializované workshopy.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.