Univerzita Palackého uvádí do kin přelomový 3D snímek z produkce BBC

Repro:Žurnál UP
pondělí 21. září 2015, 08:10 - Text: Ondřej Čížek

„Hlodavčí western” Pidiobři 3D, který na festivalu AFO 2015 dosáhl na Cenu diváků, přichází do českých kin! Univerzita Palackého ve spolupráci s producentem filmu BBC Earth uvede v české distribuci tento kinematograficky převratný přírodovědný dokument s českým dabingem od Jiřího Lábuse. Premiéra se uskuteční ve středu 23. září v kině Metropol.

Úspěšné Pidiobry si na letošním 50. ročníku Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO) oblíbili snad všichni diváci bez rozdílu věku. Film nadaboval Jiří Lábus, jehož hlas jen umocňuje prvotřídní zážitek z dokumentu, který diváky díky převratným technologiím doslova vtáhne do života čipmanků a křečků prérijních. Organizátoři festivalu z Univerzity Palackého proto vyjednali s produkční společností BBC Earth distribuční práva na pilotní uvedení v olomouckém kraji.

„Jsme přesvědčeni, že o snímek bude divácký zájem. V případě úspěchu chceme distribuci navíc rozšířit do celé ČR a nabízet provozovatelům kin projekce nejen pro veřejnost, ale také pro základní a střední školy s doprovodnými vzdělávacími materiály,” řekl Matěj Dostálek, ředitel festivalu Academia Film Olomouc a vedoucí univerzitního Centra popularizace vědy a výzkumu.  

Olomoucká premiéra Pidiobrů 3D se uskuteční ve středu 23. září v kině Metropol. V 16:00 je naplánována projekce pro učitelé základních a středních škol, v 18:00 pak dojde na oficiální premiéru pro pozvané hosty i širokou veřejnost.

Trailer k filmu s českými titulky ZDE.

Více o technologické revolučnosti snímku ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.