Univerzita Palackého se představila v Bruselu

Univerzita Palackého informovala o cizojazyčných studijních programech na Mobility Day v Bruselu Foto: Lenka Vodehnalová
sobota 10. října 2015, 12:00 - Text: (red)

Seznámit se s nabídkou výměnných pobytů i studijních programů Univerzity Palackého se mohli tento týden zájemci na největší bruselské univerzitě, Université Libre de Bruxelles, kde se konal Mobility Day neboli prezentace studijních příležitostí v zahraničí. 

Akci pro své studenty připravilo vedení univerzity s cílem motivovat mladé lidi k výjezdům do zahraničí. ULB je přední bruselská univerzita, která se pravidelně umisťuje mezi 150 nejlepšími školami na světě. Navštěvuje ji více než 24 000 studentů, z nichž téměř třetina pochází ze zahraničí.

Oblíbeným cílem bruselských studentů jsou jihoevropské země, na akci se však představily i země Jižní Ameriky, Čína, Singapur či USA a Kanada. Čestným hostem byla v letošním roce sousední Francie. Česká republika měla připraven vlastní stánek, na kterém se v průběhu dne vystřídaly univerzity z několika regionů. Účast koordinovaly lektorky ze Střediska českých studií ULB, které univerzitám z České republiky zprostředkovaly možnost prezentace. Akce využila i UP, která nabízela kratší výměnné pobyty i cizojazyčné studijní programy na svých fakultách. Představeny byly například obory Evropské a mezinárodní právo, Anglická filologie či Zubní lékařství. Se zájemci o studium v ČR debatovala studentka Přírodovědecké fakulty Lenka Vodehnalová, která je v zimním semestru na pracovní stáži v bruselské kanceláři Zastoupení Olomouckého kraje. Pro studenty byly připraveny i doprovodné tištěné materiály o kraji, turistické zajímavosti regionu, mapy a další informace k životu v ČR.

„Česká republika má nejhezčí stánek, je zde několik univerzit a velmi zajímavým způsobem představují svoji zemi,“ hodnotil prorektor pro zahraniční spolupráci ULB Serge Jaumain.

Čtvrteční prezentaci na Mobility Day 2015 organizačně připravilo a zajistilo zájmové sdružení právnických osob OK4EU, které zastupuje zájmy Olomouckého kraje při EU.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.