Univerzita nejžádanějším zaměstnavatelem

Ilustrační foto: Marek Otava
pátek 30. května 2014, 07:36 - Text: Pavel Konečný

Univerzita Palackého po roce opět bodovala v soutěži Zaměstnavatel roku. V Olomouckém kraji byla vysokoškolskými studenty označena jako The Most Desired Company – nejžádanější zaměstnavatel regionu.

„Opakované ocenění je velmi příjemné a motivující. Proč si studenti jako svého vysněného zaměstnavatele vybrali Univerzitu Palackého, má hned několik důvodů. Významnou roli hraje vnímání univerzity jako stabilního a společensky ceněného zaměstnavatele. Nezanedbatelné je také široké spektrum profesí, které na univerzitě najdou uplatnění. Univerzita zaměstnává stovky pedagogů a vědeckých pracovníků ve velké škále oborů. Ale potřebuje také ekonomy, personalisty nebo projektové manažery,“ shrnul mluvčí univerzity Radek Palaščák.     

Vloni se Univerzita Palackého stala první vysokou školou, která v soutěži získala ocenění. Univerzita zaměstnává kolem 3700 lidí a na osmi fakultách zde studuje více než 22 tisíc posluchačů.

Rostoucí zájem o prestižní ocenění se letos projevil v rekordním počtu 152 registrovaných firem ze všech krajů Česka.

Nejlepší hodnocení v kategorii Zaměstnavatel regionu v Olomouckém kraji získala společnost Miele technika. Progresivním zaměstnavatelem se stala společnost Koyo Bearings vyrábějící ložiska. 

Nyní probíhají regionální kola soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku. Organizátorem ocenění je Klub zaměstnavatelů, který sdružuje 140 členů, převážně ředitelů lidských zdrojů většiny předních českých zaměstnavatelů. Celostátní vyhlášení výsledků finále ročníku 2014 se uskuteční 17. června v Praze.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.