Univerzita má novou tiskovou mluvčí. Změnilo se i vedení redakce médií

Tisková mluvčí Univerzity Palackého Gabriela Sýkorová Dvorníková.
Foto: Velena Mazochová, Milada Hronová
středa 7. října 2015, 11:17 - Text: Velena Mazochová

Na pozici nové tiskové mluvčí Univerzity Palackého nastoupila Gabriela Sýkorová Dvorníková, která zároveň převzala funkci vedoucí Oddělení komunikace. Redakci univerzitních médií nově vede Ivana Pustějovská.

Při své práci pro univerzitu chce Gabriela Sýkorová Dvorníková zúročit své předchozí zkušenosti z práce mluvčí Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Zlínského kraje. Na základě prvních postřehů si cení kvality dosavadní práce oddělení, které začala vést. „Můj předchůdce Radek Palaščák jej úspěšně řídil několik let a oddělení funguje perfektně díky skutečným profesionálům, kteří zde pracují,“ uvedla nová mluvčí. 

Odpovídá to podle ní představě o moderní univerzitě s dlouhou historií. „Už před nástupem do funkce mne zaujala výborná prezentace univerzity, včetně jednotného vizuálního stylu nebo dobře spravovaných sociálních sítí,“ doplnila Sýkorová Dvorníková.

Kromě propagace a marketingu hodlá věnovat pozornost také vnitřní komunikaci a kontaktu s médii. „Chtěla bych lidem na univerzitě vysvětlit, že se na nás mohou obrátit s důvěrou. Umíme pomoci s formou i zpracováním zpráv pro novináře, neobejdeme se ale bez konkrétních informací zaměstnanců, kteří v dané oblasti působí. Všichni bychom se měli chtít pochlubit dosaženými úspěchy a výsledky práce, ať už jde o studium, vědu a výzkum, o služby pro studenty nebo akce pro širší veřejnost.  Na rozdíl od placené propagace a inzerce o nás budou novináři informovat rádi, zadarmo a hlavně pozitivně,“ zdůraznila nová vedoucí.

Oddělení komunikace je součástí úseku prorektora pro vnější vztahy a zahrnuje redakci médií Univerzity Palackého včetně Žurnálu, redakci propagačních materiálů a grafických služeb, správu univerzitních webových stránek, audiovizuální služby a nově i univerzitní obchod a informační a poradenské centrum UPoint. „Jsme připraveni koordinovaně komunikovat napříč celou univerzitou a poskytovat jejím pracovníkům servis v rámci všech našich aktivit,“ ujistila Sýkorová Dvorníková.

Vedení redakce médií má na nově na starosti zkušená novinářka Ivana Pustějovská, která působila  mimo jiné v Mladé frontě Dnes a v Českém rozhlase, kde vedla olomouckou redakci Centra zpravodajství a publicistiky. „Univerzitní prostředí je nesmírně pestrý svět. Konference, přednášky, workshopy, festivaly a také setkání s osobnostmi s celosvětovým renomé, unikátní vědecké objevy, prestižní pracoviště, úspěšní absolventi  -  to vše je Univerzita Palackého. A o takové univerzitě stojí za to mluvit, o takové univerzitě stojí za to psát. Mojí snahou bude informovat o univerzitních aktivitách tak zajímavě, aby i ti, kteří nejsou přímo spojeni s akademických prostředím, chtěli být, alespoň občas, součástí tohoto inspirativního ´UPsvěta.´“


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.