Univerzita má další nové docenty a doktory

Petra Šobáňová, nová docentka pro obor Pedagogika přebírá docentský dektret z rukou prorektorky UP Ivany Oborné.
Fotogalerie: Milada Hronová
pátek 3. června 2016, 07:20 - Text: Milada Hronová

V aule Právnické fakulty Univerzity Palackého včera promovalo 46 nových doktorů, kteří úspěšně absolvovali studia na šesti fakultách. Při slavnostním aktu převzalo zároveň dekrety i 12 docentů.

„Jsem šťastná, že jsem studium dokončila a své úsilí dnes završila promocí,“ řekla Tereza Hrubá, absolventka doktorského studia na katedře výtvarné výchovy pedagogické fakulty. Ve své disertační práci vedené Olgou Badalíkovou se věnovala prezentaci a percepci českého soudobého výtvarného dění v německém a kulturním prostředí.

„Zabývala jsem se česko-německými vztahy v současném výtvarném umění. Práce obsahuje i sdělení o traumatech, které jsou prostřednictvím výtvarného umění v Německu prezentovány,“ doplnila Tereza Hrubá. Nyní pracuje jako fotografka v Muzeu umění a disertační práci považuje za důležitou pro svou další tvorbu.

Během slavnostních aktů promovalo 15 doktorandů filozofické fakulty, stejný počet posluchačů absolvovalo doktorské studium na lékařské fakultě. Devět doktorandů promovalo z přírodovědecké fakulty, pět z pedagogické fakulty, jedna absolventka doktorského studijního programu příslušela fakultě zdravotnických věd a jedna doktorandka ukončila své studium na cyrilometodějské teologické fakultě.

Mezi docenty bylo tentokrát nejvíce přírodovědců. Na jejich pětičlenné zastoupení téměř dosáhla se svými čtyřmi novými docenty lékařská fakulta. Dva noví docenti převzali dekret pod hlavičkou pedagogické fakulty, jedna pod hlavičkou fakulty tělesné kultury.

„Chci poděkovat především vám, absolventi. Díky vám má univerzita stále tu příležitost psát do svých statistik vzrůstající počty nových absolventů s titulem Ph.D. i nově jmenovaných docentů. Bez vás bychom mohli zapomenout na přípravy dalších grantových projektů, akreditace nových studijních programů. Bez vás bychom se nemohli řadit mezi jednu z nejprestižnějších vysokých škol v České republice,“ řekla Ivana Oborná, prorektorka UP.  Zdůraznila přitom, že se průměrný věk nových docentek a docentů na některých fakultách olomoucké univerzity snižuje a že je pro univerzitu přínosem, když se tito mladí a talentovaní pracovníci dostávají do vedení pracovišť.  


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.