Univerzita Karlova otevřela v Hradci Králové novou budovu pro své dvě fakulty

Foto: Ctibor Košťál
úterý 13. října 2015, 14:48 - Text: Jana Opočenská

Fakulty lékařská a farmaceutická Univerzity Karlovy se sídlem v Hradci Králové mají zbrusu nové moderní zázemí. Stavba nově otevřeného Výukového a výzkumného centra trvala tři roky, akademické obci začala sloužit již na začátku letošního zimního semestru. Jde zároveň o první článek plánovaného univerzitního kampusu, který vzniká v prostoru u hradecké fakultní nemocnice.

„Jsem velice rád, že v Hradci Králové máme nová, velmi hezká a při tom funkční pracoviště. To, že jsme při stavbě první etapy úspěšně překonali mnoho problémů, nás posílilo a jsme lépe připraveni na realizaci dostavby celého kampusu Univerzity Karlovy v Hradci Králové,“ uvedl při slavnostním otevření 6. října děkan lékařské fakulty Miroslav Červinka.

Mimopražské fakulty postupně získávají nové a moderní prostory, v nichž funkčně a organizačně propojí svá pracoviště s fakultní nemocnicí. Nové centrum už slouží čtyřem ústavům a katedrám. V případě lékařské fakulty se do moderních prostor přesunuly Ústav lékařské biologie a genetiky a Ústav lékařské biochemie, z farmaceutické fakulty se přestěhovaly katedra sociální a klinické farmacie a katedra biologických a lékařských věd.

Pětipodlažní budova společného výukového a výzkumného centra hradeckých fakult splňuje podmínky pro zařazení mezi úsporné stavby. Celkové náklady na její stavbu se vyšplhaly na 315 milionů korun. Veřejnost si novou budovu bude moci prohlédnout při Dni otevřených dveří 7. listopadu od 9 do 13 hodin.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.