Univerzita chystá den plný sportu

Součástí Sportovního dne UP bude i cyklovýlet s rektorem. Univerzitní peloton má sraz na šumperském vlakovém nádraží, přes kopečky se vydá do Olomouce
Foto: repro Žurnál UP
sobota 7. května 2016, 07:30 - Text: Milada Hronová

Na padesát možností, jak utužit své tělo, nabídne Univerzita Palackého během svého Sportovního dne ve středu 11. května. Poprvé bude možné využít novou lukostřelnici, zkrátka nepřijdou ani příznivci běhu, oblíbených vodáckých sportů, kolektivních her a zumby. Cyklistické nadšence opět povede rektor univerzity Jaroslav Miller.

Sportovní den Univerzity Palackého je každoroční součástí akademického roku. Pestrá mozaika asi padesáti sportovních aktivit a turnajů se uskuteční na dvaceti místech nejen v Olomouci. Všechny sporty univerzita nabízí svým studentům i zaměstnancům zdarma. Rektor při této příležitosti vyhlásil rektorské volno.

„Kromě nové lukostřelnice, kterou rektor univerzity slavnostně otevře vpředvečer Sportovního dne, je pro nás zcela nová i spolupráce s Aplikačním centrem BALUO, kde se zájemcům nabídnou disciplíny, jakými jsou horolezectví a plavání,“ řekla Martina Štanclová z Akademik sport centra UP. Ve srovnání s loňskem letos přibude podle ní také například kalanetika, funkční a kruhový trénink či jóga.

„Předpokládám, že největší účast bude opět na zumba maratonu, který se i letos uskuteční na velké ploše Sportovní haly UP. Velký zájem očekáváme i u vodáků, připraven je sjezd řeky z Hynkova. Netradičními a zajímavými aktivitami letoška jsou Kin-Ball a jachting,“ doplnila Martina Štanclová. Sama doporučuje navštívit také gymbally a Indoorcycling.  

Sportovní den má na Univerzitě Palackého velkou tradici. Například Vladimíra Polácha, proděkana filozofické fakulty, je možné každoročně vidět na fotbalových turnajích. „Pamatuji si, že první se odehrál v areálu tehdejší TJ Lokomotiva, dnes zpustlém místě naproti Šantovky,“ zavzpomínal Vladimír Polách. I když ví, že se programový obsah Sportovního dne UP neustále rozšiřuje, i letos zůstane věrný fotbalu.

„Hraji ho totiž s různými přestávkami už od dorostu. Letos mě do turnaje přihlásil vedoucí katedry bohemistiky. A protože mi místo v bráně sebral kolega, půjdu si ještě zaběhat, abych získal na zápas potřebnou formu,“ doplnil s úsměvem proděkan. Do už tak pestré nabídky sportovního dne by možná přidal ještě paintball. „Myslím si, že by tato disciplína mohla utužit kolektiv,“ dodal.   

Podle organizátorů akce je letošní program v mnohém podobný loňskému. I letos si během sportovního dne přijdou na své příznivci skupinových aerobních lekcí, beachvolejbalu, bowlingu i vodáckých výjezdů. Nadšené cyklisty letos podruhé povede rektor univerzity Jaroslav Miller, který na spolujezdce tentokrát počká v 10 hodin na parkovišti v Šumperku.

I letos se součástí univerzitního sportovního dne stane losování o hodnotné ceny a v areálu sportovní haly nebude chybět dětský koutek, občerstvení a posezení s živou hudbou.

Více ZDE.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.