Univerzita celý den sportovala

Daniela Nagyová v tělocvičně Envelopa.
Fotogalerie: Velena Mazochová a Pavel Konečný
čtvrtek 15. května 2014, 17:03 - Text: Velena Mazochová, Pavel Konečný

Středa byla na Univerzitě Palackého zasvěcena sportu. Zdravý pohyb si dopřávali v hojné míře studenti, ale také akademici a zaměstnanci univerzity. Na sportovištích si mohli vybrat z pěti desítek sportů od aerobiku po zumbu.

„Kvůli počasí jsme zrušili jediný sport, kterým byl beach volejbal. Jinak na všech ostatních sportech účast určitě nebyla nižší než v minulých letech,“ řekl za pořádající Akademik sport centrum jeho ředitel Jiří Vaculík.

Podle statistik bylo nejvíce lidí na lukostřelbě, rovná stovka, následovala zumba. Daniela Nagyová z filozofické fakulty má kromě zumby ráda i powerjogu, pilates a kalanetiku. „Závodně se žádnému sportu nevěnuji, sportuju proto, abych se odreagovala,“ řekla studentka.

První ročník memoriálu

Úspěch slavil i první ročník běhu parky, který nesl název Memoriál Jiřího Hronka. „Čekal jsem mnohem méně lidí,“ reagoval potěšeně šéf katedry informatiky Radim Bělohlávek. Jiří Hronek učil databázové a informační systémy. „Nějakou běžeckou akci jsme spolu plánovali asi čtyři roky, protože na katedře je několik lidí, kteří pravidelně běhají dlouhé běhy. Pak náhle zemřel,“ vysvětlil Bělohlávek.

Na startu byly i Hronkovy děti Hanka a Jiří, oba absolventi olomoucké univerzity v oborech sociální práce a rekreologie. „Jsme tady hlavně proto, že se to jmenuje po tátovi. Já ale občas běhám, takže bych tady možná byl stejně,“ řekl na startu Jiří. Spolu s nimi tam bylo přes šedesát lidí.

Tři prvenství

Ve Sportovním dni se navíc konalo finále univerzitní ligy v nohejbalu a v malé kopané a zároveň se dohrál floorbalový turnaj. Všem třem vítězům předával ceny rektor Jaroslav Miller. „Z tohoto pohledu byl tento Sportovní den nadmíru úspěšný,“ podotkl Vaculík.

Sportovní den se konal souběžně i na Moravské vysoké škole. Program se prolínal například v běhu do 18. patra mrakodrapu, kde byl nejrychlejším student rekreologie Josef Kaštil. Nejvyšší olomouckou budovu zdolal v čase 1:24,2.

Organizátoři Sportovního dne mysleli také na děti účastníků, pro které připravili dětský koutek se soutěžemi, výtvarnou dílničkou a skákací hrad. Novinkou letošního roku byla tombola o sportovní ceny. Slosovatelné lístky dostal každý na sportovišti. Cen bylo několik desítek.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.