Týden v Bruselu očima stážisty

Prezentace AFO v Bruselu.
Foto: Michaela Vráželová
středa 27. listopadu 2013, 13:33 - Text: Kateřina Černohorská

Univerzita Palackého každoročně nabízí nejrůznější možnosti zahraničních stáží, od studentských až po pracovní. Patří mezi ně i stáž u Zastoupení Olomouckého kraje při EU v belgickém Bruselu. Stážista Pavel Juráš popsal jeden svůj nabitý pracovní týden, spojený s promítáním snímků z festivalu Academia Film Olomouc.

„I když mě šedivé pondělí lákalo zůstat v posteli, nic takového nepřipadalo v úvahu. Bylo potřeba zapracovat na poslední propagaci promítání snímků z festivalu. Museli jsme rozšířit pozvání na bruselské univerzity, mezi zaměstnance Komise i po sociálních sítích,“ nastínil začátek týdne Juráš.

Úterní ráno začal e-mailovou korespondencí s účastníky promítání, nezapomněl se věnovat ani problematice regionálních značek, kterou se momentálně zabývá. „Pak jsem se vypravil na takzvaný Info day do Evropské komise. Řešili jsme energetickou problematiku Nástroje pro propojení Evropy, známého jako CEF,“ přiblížil lákavý program Juráš.

A konečně přišla středa a s ní i promítání. „Nesla se v duchu posledních příprav na večer. Museli jsme doladit zbývající položky v programu našich hostů, dotisknout propagační materiály a připravit prostory,“ vysvětlil stážista. Promítání se zúčastnilo téměř šedesát diváků z několika evropských zemí. Hosty promítacího večera byli ředitel festivalu Jakub Korda a tvůrce snímku Čí je moje dítě Jakub Holý.

„Den po promítání jsme měli vyhrazený pro konferenci o využívání sociálních médií a mobilních aplikací při vzdělávání. Už samotná atmosféra dějiště byla strhující, setkání se konalo v Královském muzeu umění a historie. To sídlí v nejkrásnějším bruselském parku,“ představil Juráš jedno z míst, která mohl díky své stáži navštívit. „Závěr týdne jsem strávil v Evropské komisi u dalšího z řady informačních dnů, tentokrát jsme probírali program Horizontu 2020 a jeho přínosu pro život,“ doplnil stážista.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.