Tvarůžková cukrárna přivítala první hosty

Nabídka Tvarůžkové cukrárny.
Foto: Ondřej Hlaváček / Olomouc.cz
úterý 3. března 2015, 18:40 - Text: (caf)

Datum 3. 3. si vybrala Tvarůžková cukrárna jako první den svého provozu v Olomouci. V Denisově ulici nabízí patnáct druhů moučníků a dortů, jejichž základem je tvarůžek.

Ve vitríně má Tvarůžková cukrárna větrníky, šátečky, kremrole, koláče, vdolky, dorty, rolády, lokše, štrúdl či řezy plněné tímto aromatickým sýrem. „První moučník, který jsme vyrobili, byl loštický šáteček, jehož základem je korpus z listového těsta a lehká tvarůžková pěna. Tato kombinace se nám osvědčila, a tak ji používáme i pro výrobu dalších zákusků, v nabídce máme však také bramborové lokše nebo piškotové rolády,“ řekla redaktorce Olomouc.cz majitelka Blanka Poštulková.

V nabídce netradiční cukrárny nechybí ani tvarůžkový pohár, tedy tvarůžky s tvarůžkovou pěnou, šlehačkou a povidly.  „Potrpíme si na čerstvost našich produktů, proto sem každý den přivezeme čerstvé kousky, které jsme ráno vyrobili v naší cukrárně v Lošticích,“ popsala Poštulková.

Přesto cukrárna neprodává klasické tvarůžky. Pokud pro ně lidé nezamíří do obchodu či supermarketu, mohou si pravý hanácký sýr koupit v infocentru na radnici, kde je v provozu tvarůžkomat.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.