Tři králové začali koledovat

Ilustrační foto: Jan Procházka / olomouc.cz
pátek 2. ledna 2015, 11:30 - Text: Pavel Konečný

Ode dneška do 14. ledna budou koledníci s kasičkami vybírat v Tříkrálové sbírce v Olomouci a okolí. Dárcům se při svých návštěvách prokážou průkazkou, občanským průkazem a zapečetěnou kasičkou. Netradiční skupinka Tří králů jedoucích na koních navštíví také významné olomoucké instituce.

Tři králové navštíví 6. ledna také rektora Jaroslava Millera. Kašpar, Melichar a Baltazar pojedou na koních s doprovodem. Jejich cesta bude započata v katedrále sv. Václava v 8:30, kde se nejprve pokloní děťátku v Betlémě. Následně Tři králové dojedou na rektorát Univerzity Palackého v Olomouci, kde v 9:00 hodin přinesou radostnou zvěst rektorovi Jaroslavu Millerovi i děkanům jednotlivých fakult.

Následovat bude arcibiskupství a poslední zastávka se odehraje na radnici. Koledování bude doprovázet kytarový kvartet Konzervatoře Evangelické akademie Olomouc.

Poprvé se tříkrálová sbírka uskutečnila v olomoucké arcidiecézi v roce 2000. Odtud se poté rozšířila i do ostatních oblastí a stala se největší sbírkovou akcí charity v zemi.

 

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.