Třetí inscenace Amazonie v Česku: v neděli v Divadle hudby

Lenka Kočišová a Roman Vencl.
Foto: Pavel Malý, MDO
čtvrtek 20. března 2014, 12:25 - Text: Milada Hronová

Procházet se amazonskou džunglí nebo zvěstovat příchod apokalypsy? Před touto volbou stojí hrdinové komediální hry Amazonie odehrávající se v odlišných světech telenovely a avantgardního divadla.

„Při čtení Amazonie jsem se dobře bavil, text se mi zdál originální a zajímavý. Ihned mě zaujalo ústřední téma – střetnutí dvou rozličných světů a jejich vzájemné srovnávání. Zdá se mi, že autorovi záleželo na tom, aby toto porovnání nevyznělo ve prospěch jednoho nebo druhého,“ prohlásil režisér olomoucké inscenace v nastudování Moravského divadla Michal Spišák.

Vedle kontrastu světa telenovely se světem avantgardního divadla zaujme Amazonie také příběhem o vztahu dvou mladých lidí od počáteční zamilovanosti až k nevyhnutelnému rozchodu.

„Celou hrou se proplétá motiv džungle, nesrozumitelnosti, trnitosti a obtížnosti jak se vypořádat se životem. Je vám pětadvacet, jste magistry umění, chcete něco dokázat, chcete se uživit a chcete žít s partnerem, se kterým už si ale možná vůbec nerozumíte,“ naznačila dramaturgyně Amazonie Markéta Machačíková.

V Česku zatím vznikly dvě inscenace Amazonie. V roce 2011 měla premiéru inscenace Mikoláše Tyce v Buranteatru v Brně, o rok později uvedli hru v klubové scéně plzeňského divadla v režii Adama Ruta.

Nejbližší představení Amazonie autora Michała Walczaka se uskuteční v neděli 23. března v 19:00 v Divadle hudby. Hlavní role obsadí Lenka Kočišová, Tomáš Krejčí a Roman Vencl.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.