Studovat na Oxfordu? Online

Koláž: Žurnál UP
neděle 29. září 2013, 12:40 - Text: Kateřina Černohorská

Oxfordská univerzita je výběrová škola, na kterou se nedostane každý, díky internetu zde ale mohou zájemci studovat i online. Univerzita v současnosti nabízí zhruba 95 online kurzů, které budou otevírány postupně v průběhu celého akademického roku.

Ceny těchto programů jsou odlišné, zatímco kurzy Archeologie v praxi či studium éry Alžběty I. vyjdou v přepočtu na necelých sedm tisíc korun, online Úvod do elektroniky vyjde na více než 28 tisíc. Požadavky na každý kurz jsou odlišné, většinou platí, že je třeba mít aspoň minimální úroveň znalostí určitého tématu, samozřejmostí je také angličtina. Oxfordské online kurzy také nejsou zakončeny převzetím titulu, úspěšní absolventi ale obdrží certifikáty či kredity, které jim mohou pomoci v dalším studiu.

Nadšenci, kteří přesto touží „okusit“ studium přímo v jádru univerzitního města mají možnost přihlásit se na letní školy, kterých oxfordská univerzita nabízí mnoho jak pro studenty, tak i pro dospělé. Více informací naleznete ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.