Studentské kariérní a poradenské centrum bude v nových prostorách

Semináře, přednášky i individuální konzultace nabízí Studentské kariérní a poradenské centrum.
Foto: Katrin Baníková
pondělí 4. ledna 2016, 08:01 - Text: Ivana Pustějovská

S novým rokem v nových prostorách bude fungovat Studentské kariérní a poradenské centrum. Jeho kancelář najdou zájemci ve Zbrojnici v bistru Coffee Library, které se bude nově otevírat.

Centrum vzniklo na Univerzitě Palackého loni díky podpoře ministerstva školství, Olomouckého kraje a partnerství s Českou spořitelnou. Pracovníci centra poskytují poradenství a pomoc zejména v oblasti osobního rozvoje a kariéry.

V prvním roce existence připravili pestrou nabídku workshopů. „Zájemci se mohli v zimním semestru zúčastnit například workshopů na téma projektového řízení, využití sociální sítě LinkedIn nebo koučinku. Školili jsme i jak zvládnout přijímací pohovor nebo jak správně komunikovat. Poskytovali jsme studentům také individuální poradenství. Navíc jsme představili naše aktivity na několika akcích, mimo jiné na Veletrhu pracovních příležitostí WorCO či Business campu,“ shrnuje aktivity centra jeho vedoucí Jitka Janečková Moťková.

Kromě různých workshopů a seminářů organizuje centrum i přednášky zajímavých osobností. Studenti tak mohli diskutovat například se šéfem České spořitelny Pavlem Kysilkou. „Představili jsme několik úspěšných manažerů velkých společností a postupně také navazujeme spolupráci se zaměstnavateli v komerčním, neziskovém sektoru i ve státní správě. Informujeme firmy například i o tom, jaké obory se na univerzitě studují a kteří absolventi by se pak hodili právě pro ně. Firmy pak našim prostřednictvím mohou nabízet stáže nebo pracovní místa. Tyto nabídky se budou v letošním roce nadále rozšiřovat,“ říká Katrin Baníková, koordinátorka služeb centra.

Nabídku akcí a dalších služeb najdou zájemci na webovém portálu ZDE. Jsou tam i informace o dalších poradenských pracovištích na jednotlivých fakultách a online poradna. Spojit se s pracovníky centra je možné i prostřednictvím facebookových stránek, kam pravidelně umisťují aktuality a informace o zajímavých akcích.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.