Studentky Univerzity Palackého bodují v soutěžích krásy

První vicemiss Dominika Fišerová (druhá zprava), studentka fakulty tělesné kultury.
Foto: Česká studentské unie
pátek 7. března 2014, 07:55 - Text: Velena Mazochová, Martin Višňa

Hned dvě reprezentantky olomoucké univerzity slaví v těchto dnech úspěch v soutěžích krásy.

Dominika Fišerová začátkem měsíce získala titul první vicemiss v národním kole Miss Studentka České republiky. Nikolu Kovaříkovou, která postoupila do finále Miss Academia, lze ještě do 11. března podpořit v online hlasování.

První vicemiss

„Když vyhlásili druhou vicemiss, myslela jsem si, že už nemám šanci, ale když pak vyhlásili mne, pochopila jsem, proč na podobných soutěžích vždycky holky najednou brečí,“ prozradila své bezprostřední dojmy z vyhlašování výsledků Dominika Fišerová, která v Olomouci dálkově studuje aplikované pohybové aktivity na fakultě tělesné kultury.

Ke stříbrné příčce podle ní přispělo pěvecké vystoupení, které předvedla jako jediná z finalistek. Zpívání se věnuje od svých čtyř let a operní zpěv studuje prezenčně na pražské konzervatoři. Pokud by jí nevyšla umělecká dráha, chce se věnovat volnočasovým aktivitám, v nichž by ráda propojila sport a umění. Modeling bere jako přivýdělek. „Primárně se mu věnovat nechci, je to krutý svět,“ dodala Fišerová.

Olomoucká vicemiss postoupila do celostátního finále spolu s dvěma dalšími studentkami Univerzity Palackého jako vítězka lokálního kola virtuální soutěže krásy. To proběhlo na začátku letošního roku formou internetového hlasování.

Celorepubliková soutěž Miss Studentka s podtitulem Jediná miss, která má tři S vybírá sympatickou, sebevědomou a sexy studentku. Organizuje ji síť České studentské unie spojující studenty vysokých a středních škol. Letos proběhl její druhý ročník.  

Miss, která má (s)mysl

Studentku olomouckých práv Nikolu Kovaříkovou, která studuje prvním rokem na právnické fakultě, do soutěže Miss Academia přilákal její koncept a slogan Miss, která má (s)mysl. Soutěž je na rozdíl od většiny ostatních výjimečná tím, že nezdůrazňuje pouze vnější krásu.

„Na castingu jsme nejprve psaly něco jako IQ testy, poté jsme absolvovaly rozhovor za plentou a porota nás poprvé viděla až při promenádě v černých šatech,“ popsala Kovaříková. Další výjimečností je podle ní zrušení letošní promenády v plavkách. „Chtějí tím ukázat, že sexy můžeme být, aniž by nás svlékali téměř donaha,“ dodala Kovaříková.

V budoucnu by se modelingu ráda věnovala. Nyní jej bere jako příjemné zpestření, které jí studium zatím nijak nekomplikuje. „Zkoušky jsem měla hotovy brzy a pro naše první dvě soustředění jsem nemusela meškat školu. Až teď před samotným galavečerem bohužel pár dní budu chybět, ale všechno poctivě dostuduju,“ ujišťuje Kovaříková. Olomouckou finalistku je možné podpořit do 11. března prostřednictvím online hlasování ZDE.

Miss Academia je studentskou soutěží krásy, kterou už osmnáctým rokem pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Jejím cílem je najít mezi studentkami vysokých a vyšších odborných škol půvabné dívky, které vědí, že jen na kráse nezáleží. Letošní finále se koná 11. března v Kongresovém centru ve Zlíně.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.