Studenti Univerzity Palackého zazimují parky

Ilustrační foto: Milada Hronová
úterý 24. listopadu 2015, 13:00 - Text: (red)

Studenti Univerzity Palackého budou uklízet parky. Na pátek je naplánovaná brigáda, které se mohou zájemci zúčastnit. Po projektu Zaparkuj tak univerzita společně s Výstavištěm Flora Olomouc a městem přicházejí s další aktivitou nazvanou  Zazimujme parky!.

„Nápad na zazimování parků vzešel přímo od našich studentů, kteří se na sociálních sítích shodli na tom, že by rádi spolupracovali na zvelebení prostředí ve městě, s nímž spojili část svého života. Vyjadřují tak do velké míry mimořádný vztah k Olomouci, kterou vnímají jako univerzitní město,“ řekl prorektor Petr Bilík.

„Myšlenku dobrovolnické brigády studentů se zájmem podporujeme. Parky jsou významným prostorem města, jejich věhlas i historii se snažíme maximálně propagovat, a to současně i se značkou Flora. Velmi si proto vážím iniciativy, která si bere za cíl nejen oživení městských parků prostřednictvím projektu Zaparkuj, ale také starost o jejich vzhled a čistotu. Přál bych si, aby nezůstalo u jednorázové akce, ale podařilo se vytvořit novou tradici, jež může sympatickou formou přispět k větší sounáležitosti studentů s univerzitní Olomoucí,“ ocenil iniciativu náměstek primátora města Olomouce Aleš Jakubec.

 „Iniciativu studentů Univerzity Palackého samozřejmě velmi vítáme. Olomoucké sady jsou na rozdíl od některých podobných zelených areálů v jiných městech otevřeny veřejnosti celoročně 24 hodin denně, což s sebou ale zároveň přináší vyšší míru jejich znečištění a klade větší nároky na údržbu. I proto je každá pomoc v tomto směru vítána,“ uvedl Jiří Uhlíř, ředitel společnosti Výstaviště Flora Olomouc, která městské parky spravuje.

Sraz dobrovolníků je v pátek v 10 hodin v Bezručových sadech za budovou mateřské školy. Pracovní pomůcky a občerstvení na akci zajistí organizátoři. Pracovat by se mělo do 16 hodin.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.