Studenti Slezské univerzity chystají potravinovou sbírku

Ilustrační foto: Freeimages
čtvrtek 15. ledna 2015, 19:10 - Text: Jana Opočenská

Mentálně postiženým lidem a dalším klientům Charity Opava se snaží pomoct studenti Slezské univerzity v Opavě. Pod záštitou Asociace studentů a přátel Slezské univerzity se chystají uspořádat potravinovou sbírku.

Organizátoři chtějí pro postižené, kteří nemohou pracovat a žijí sami, shromáždit co nejvíce trvanlivých potravin a hygienických potřeb.  „Chtěli bychom podotknout, že akce není omezena pouze na dárce z univerzity, ale vítáme každého,“ řekl za pořadatele Ondřej Pupík.

Prostory pro sbírku poskytlo opavské nákupní středisko v centru Opavy, Charita zajistí distribuci darovaných potravin ke klientům.

„O naši akci začali projevovat zájem i opavské střední školy. První, která se přidala, byla Soukromá střední podnikatelská škola, po ní se ozvalo Mendlovo gymnázium a spolupráce s dalšími na sebe nenechala moc dlouho čekat,“ prozradil Pupík.

Sbírka proběhne ve dvou etapách. Od 20. do 23. ledna se uskuteční mezi studenty, veřejnost může potraviny přinést o víkendu 24.–25. ledna.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.